Quantcast

Velká cena Španělska na kanálech Nova Sport a Voyo.cz

| redakce | tisk

Formule 1 má za sebou letos již druhou třítýdenní přestávku, tentokrát ji však využila k testování v italském Mugellu. Před začátkem evropské sezóny tak mohly týmy výrazně zapracovat na svých vozech a získat důležitý náskok před svými soupeři.

Bitva o desetiny sekundy je letos mimořádně důležitá, úvod sezóny byl totiž až neuvěřitelně vyrovnaný. První čtyři závody přinesly čtyři různé vítěze ze čtyř různých týmů a pokaždé se měnilo pořadí v čele šampionátu. Podobnou situaci Formule 1 zažila naposledy v roce 1983.

Přestože se po předsezónních testech očekávalo, že letošní ročník bude napínavý, v Austrálii se ukázalo, že lehce navrch má před konkurencí McLaren. Stáj z Wokingu sice nejprve očekávání naplnila a Jenson Button si dojel pro vítězství, žádný další triumf však zatím s kolegou Lewisem Hamiltonem nepřidali.

Naproti tomu se o týden později překvapivě radoval Fernando Alonso za volantem Ferrari F2012, které svou rychlostí zatím patří spíše do středu pole. Druhým místem šokoval pilot Sauberu Sergio Pérez, který dokonce Alonsovo vítězství ohrožoval. Tři týdny nato se z premiérového triumfu radoval Nico Rosberg z Mercedesu a v Bahrajnu se pak letos poprvé prosadil obhájce titulu Sebastian Vettel v barvách Red Bullu před piloty Lotusu Kimim Räikkönenem a Romainem Grosjeanem. Vettel je nyní v čele šampionátu, odhadovat příštího vítěze si však troufá jen málokdo. Šanci na úspěch má totiž nejméně osm jezdců. Vyloučeno není ani další překvapení.

Na programu je proto velmi zajímavá Velká cena Španělska, kterou mohou diváci sledovat od pátku 11. května do neděle 13. května 2012 na stanici Nova Sport a internetovém videoportálu Voyo.cz. Hlavní závod Velké ceny Španělska mohou diváci zhlédnout i na TV Nova, a to v neděli 13. května od 13:30.

zdroj: Nova Sport





Reklama




Vybrané články