Quantcast

UPC neinformovala o zdražení pronájmu modemů. Hrozí ji pokuta až 10 milionů

| redakce | tisk

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zahájil v červnu správní řízení s největším operátorem kabelové televize v České republice - společností UPC. Důvodem je zdražení pronájmu modemů a set top boxů o kterém zákazníky předem neinformovala. ČTÚ může UPC vyměřit pokutu až do výše 10 milionů korun.

ČTÚ registroval v měsících duben až květen řadu stížností a dotazů spotřebitelů na problematiku jednostranné změny smluvních podmínek, ke které došlo od 1. května 2012 u společnosti UPC Česká republika, s.r.o.

Uvedená změna smluvního vztahu spočívala v navýšení ceny u služeb poskytovaných společností UPC Česká republika, s.r.o., konkrétně se tato změna týkala navýšení ceny za pronájem koncového HW zařízení (modem a set-top box).

Na základě podnětů spotřebitelů zahájil ČTÚ již v měsíci květnu šetření v dané věci a na základě získaných zjištění bylo zahájeno dne 8. června 2012 se společností UPC Česká republika, s.r.o., správní řízení ve věci podezření na spáchání správního deliktu, a to tím, že nebyla splněna povinnost uložená v § 63 odst. 6 zákona o elektronických komunikacích, která ukládá podnikateli poskytujícímu veřejně dostupné služby elektronických komunikací informovat účastníka o změně smluvních podmínek a v případě, kdy dochází ke zhoršení jeho postavení, informovat účastníka o možnosti odstoupení od smlouvy bez sankce.

V případě, že se prokáže porušení výše uvedené povinnosti, hrozí společnosti UPC Česká republika, s.r.o. postih až do výše 10 mil. Kč.





Reklama




Vybrané články