Quantcast

Freestyle motokrosový závod Red Bull X-Fighters z Madridu na NOVA Sport

| redakce | tisk

NOVA Sport a videoportál VOYO.CZ odvysílá v pátek 20. července 2012 od 22:30 přímý přenos prestižního freestyle motokrosového závodu Red Bull X-Fighters z Madridu. Dvanáctka nejlepších jezdců světa bude usilovat o vítězství v největším a nejprestižnějším klání tohoto sportu. Závod se tradičně uskuteční v legendární býčí aréně Las Ventas.

Po Dubaji, americkém Glen Helen a Istanbulu se jedná o čtvrtou zastávku mezinárodní série Red Bull X-Fighters 2012. V býčí aréně, která patří mezi nejvýznamnější dějiště koridy s kapacitou téměř 25 tisíc diváků, se představí dvanáct zkušených motokrosových matadorů. Ti předvedou nejtěžší a nejnovější triky, které jsou ve freestyle motokrosu k vidění.

Série Red Bull X-Fighters vznikla v roce 2001 a postupně se stala největší a nejuznávanější freestyle motokrosovým turné na mezinárodní úrovni. Závody jsou proslulé ohromujícími triky na hranici možností jezdců předváděné na nejznámějších místech po celém světě. Španělsko je pro Red Bull X-Fighters místem vzniku, první závod se konal před jedenácti lety ve Valencii.

Hvězdou madridského závodu je domácí Dany Torres, který se bude snažit obhájit loňský titul. Torresova touha po vítězství je umocněna citovým vztahem k aréně Las Ventas, protože zde před osmi lety zahájil svou úspěšnou kariéru. Mezi jeho největší úspěchy patří loňské vítězství v celém seriálu Red Bull X-Fighters nebo třetí místo z minulého roku na X-Games. Prvenství mu patří také co do počtu startů na X-Fighters, kde závodil už 28krát. Kvůli zdravotním potížím je letos Torres průběžně až devátý.

Své umění v Madridu předvede také sedmadvacetiletý Američan Todd Potter, který vede letošní ročník. Zajímavé je, že Potter debutoval teprve v posledním závodě loňského ročníku v Sydney.

Závod Red Bull X-Fighters z Madridu můžete vidět v pátek 20. července od 22:30 na NOVA Sport a VOYO.cz.





Reklama




Vybrané články