Quantcast

KHL míří na SportTV, má exkluzivitu na zápasy Lva Praha a Slovanu Bratislava

| redakce | tisk

Velká hokejová událost jménem Kontinentální liga (KHL) letos přivítá dva ambiciózní nováčky z domácího prostředí, jejichž týmy jsou plné špičkových hráčů. HC Lev Praha a HC Slovan Bratislava se představí nejen fanouškům skvělého hokeje přímo na stadionech, ale také prostřednictvím desítek přímých televizních přenosů výhradně na stanicích Sport1 a Sport2.

Obě televize touto akvizicí dále výrazně posilují svoji stávající programovou nabídku. Vysílají v moderním formátu 16:9 a sází na špičkové české a slovenské komentátory.

Sport1 a Sport2 získal výhradní televizní práva na domácí a venkovní zápasy Lva Praha a Slovanu Bratislava. V základních kolech KHL obě stanice produkčně zajistí a exkluzivně přinesou dohromady 30 přímých přenosů z domácích utkání, rovnoměrně rozdělených mezi oba nováčky. Sport TV má rovněž exkluzivní televizní práva na všechny venkovní zápasy zmíněných týmů v základní části. V případě postupu klubů do vyřazovací části KHL by diváci SportTV zhlédli všechna domácí utkání.

Přímé přenosy z Kontinentální ligy znají fanoušci Sport1 a Sport2 už z loňského roku, kdy obě placené televize vysílaly vybrané zápasy mužstva HC Lev Poprad. „Zájem o KHL mezi diváky i operátory byl veliký, proto jsme se rozhodli věnovat této prestižní soutěži od nadcházející sezóny ještě více prostoru. Od nové akvizice očekáváme především rozšíření distribuce Sport1 a Sport2 mezi českými a slovenskými operátory tak, aby si vystoupení hvězdných hráčů KHL mohlo užít co nejvíc sportovních diváků,“ uvedl za provozovatele stanic Aleš Fabík, Country Manager Chello Central Europe. „Samozřejmě držíme palce oběma domácím celkům a věříme v jejich úspěch,“ dodal Aleš Fabík.

Pražský Lev láká na silný tým složený z mnoha úspěšných reprezentantů. Klepiš, Němec, Novotný, Vrána, Mojžíš, Surový, Bartečko, Mikúš či Hossa, to jsou záruky výborné podívané. „Věříme, že se nám povedlo namíchat vhodný mix hráčů a atraktivní hrou budeme před domácím publikem obtížným soupeřem pro všechny celky KHL. Role nováčka je ošidná, ale to nám neubírá na odhodlání dostat se do play-off. Mohu slíbit, že tomuto cíli podřídíme vše, a že z našich výkonů bude cítit na ledě i u obrazovky, že hrdě bojujeme za Českou republiku," představil plány pražského celku generální manažer Normund Sejejs.

Slavnými jmény se pyšní také Slovan Bratislava, jehož největším lákadlem bude bezesporu Miroslav Šatan. „HC Slovan Bratislava vstoupí do KHL sice jako nováček, ale s kvalitním kádrem postaveným na současných nebo perspektivních reprezentantech Slovenska s ambicí bojovat o účast v playoff. O účinkování Slovanu v KHL je v Bratislavě obrovský zájem a ve Slovnaft Aréně stejně jako doma u televizních diváků Sport1 a Sport2 určitě bude vládnout výborná hokejová atmosféra,“ řekl Maroš Krajči, generální manažer klubu.

Úvodní dva zápasy před kamerami SportTV se odehrají ve stejný den, a to ve čtvrtek 6. září. Od 18 hodin přivítá bratislavský Slovan hráče celku Donbas Doněck (živě od 17.30 na Sport2), ve 20 hodin pražský Lev změří síly s Dynamem Riga (živě od 19.30 na Sport1). Už teď mohou fanoušci přispívat svými názory na facebookové stránce „TelevizeSportTV“.





Reklama




Vybrané články