Quantcast

Zpravodajská televize Mir 24 odstartuje již brzy

| redakce | tisk

Zástupci Společenství nezávislých států schválili projekt nového zpravodajského kanálu Mir 24. Setkání v této záležitosti se konalo 28. září 2012 v Jaltě na Ukrajině. Bylo také rozhodnuto, že technické testy stanice budou zahájeny ještě v říjnu letošního roku.

Mir 24 bude vyvinut mezistátní televizní a rozhlasovou společností MTRK Mir, která doplní stávající programy Mir a Mir +3.

Mir 24 bude mít pevné programové schéma - každých 30 minut vysílacích času bude vysílat 5ti minutové zpravodajství. Program bude také obsahovat dokumentární filmy, reportáže o historii, kultuře, zvycích a tradicích obyvatelů Společenství nezávislých států.
Země SNS do projektu Mir 24 investují 194,6 milionů rublů. Prostředky budou využívané v následujících třech letech.

Na programu Mir 24 se bude podílet 6 zemí SNS: Rusko, Arménie, Bělorusko, Kazachstán, Kyrgyzstán a Tádžikistán. Na projektu se naopak nechce podílet Ázerbájdžán, Moldávie, Turkmenistán a Uzbekistán. Zatím není jasné, zda se na programu bude podílet Ukrajina.

TV stanice Mir byla založena v roce 1992. Úkolem kanálu bylo posílit politiku, hospodářství všech zemí SNS v rámci společného informačního projektu. Stanice sídlí v Moskvě a má kanceláře v 9 zemích.

zdroj: satkurier.pl, tele-sat.info





Reklama




Vybrané články