Quantcast

Eutelsat chystá nový satelit Eutelsat 8 West B

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat chystá nový telekomunikační satelit pro satelitní vysílání na Středním Východě a v severní Africe. Družici s názvem Eutelsat 8 West B zhotoví a dodá společnost Thales Alenia Space.

Nový kosmický aparát bude vynesen v roce 2015 a bude sloužit na pozici 8°W, vedle nedaleké pozice 7°W na které pracují družice egyptského operátora Nilesat a také satelit Eutelsat 7 West A.

S rychle rostoucím publikem a kanály na pozici 7°W/8°W se stává tato dvojpozice rozvíjející lokací na globálním satelitním TV trhu. Více než 30 milionů domácností v severní Africe a na Středním Východě je již vybaveno pro příjem více než 800 arabských a mezinárodních stanic vysílaných z pozic Eutelsatu a Nilesatu.

Většina vysílaných programů je FTA (500), rychle se rozvíjí vysílání v HD rozlišení, které dnes představuje kolem 50 stanic. Během následujících deseti let se počet HD programů má zvýšit čtyřnásobně.

Eutelsat 8 West B bude vybaven 40 transpondéry v Ku pásmu, které budou primárně určeny pro DTH trhy v severní Africe a na Středním Východě. Novinkou bude kapacita v C pásmu, které poskytne 10 transpondérů pokrývající africký kontinent a dosáhnou až na západ Jižní Ameriky.





Reklama




Vybrané články