Quantcast

Eurosport řeší pirátské rušení na 13E dočasnou náhradní distribucí

| redakce | tiskobrázek k článku: Eurosport řeší pirátské rušení na 13E dočasnou náhradní distribucí

Od 15. října 2012 jsou čtyři transpondéry satelitu Eutelsat Hot Bird na orbitální pozici 13 stupňů východně, na kterých vysílá Eurosport (včetně transpondéru 2), cílem nezákonného rušení.

Od začátku rušení se technici Eurosportu snaží co nejrychleji lokalizovat zdroj nelegálních zásahů a co nejvíce snížit dopad na vysílání a služby zákazníkům. Zdroj, který porušuje pravidla Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) na třech ze čtyř transpondérů, byl lokalizován na území Sýrie.

"Potvrzujeme, že vysílání Eurosportu je nadále náhodně ovlivňováno tímto rušením, nicméně zvýšení přenosového výkonu zmírňuje dopad na naše zákazníky. Eurosport oficiálně požádal ANFR a ITU o přednostní řešení situace a podání stížnosti syrským úřadům," uvedl Ondřej Větrovský z české verze Eurosportu.

"Eurosport ujišťuje své partnery a zákazníky, že jsou prováděny veškeré dostupné akce na všech úrovních, aby byly tyto nelegální zásahy do vysílání porušující mezinárodní předpisy co nejdříve odstraněny. O dalším vývoji situace budeme informovat," dodal.

Eurosport se proto rozhodl všem svým zákazníkům (kabelovým a satelitním operátorům) poskytnout dočasnou distribuci na jiném satelitu Eutelsatu - Eutelsat 9A na pozici 9°E. Vysílání programů Eurosport International, Eurosport 2 International a Eurosport 2 Nort-East je umístěno na kmitočtu 11,747 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Vysílání je zakódováno systémem Viaccess a dostupné s přístupovými kartami Eurosport.





Reklama




Vybrané články