Quantcast

Nagra, Irdeto a M7 Group úspěšní proti pirátovi z Belgie

| redakce | tisk

Irdeto a NAGRA spolupracují s lucemburskou mediální skupinou M7 Group ohledně odhalování a zablokování nelegální distribuce placených televizních služeb v Belgii. Výsledkem společné práce bylo odhalení aktivit belgického piráta Masroora Ahmada.

Nasroor byl odsouzen k trestu odnětí svobody na 10 měsíců za nedovolenou distribuci placeného televizního obsahu. Ahmad Masroor byl zakladatelem webu CCcam.tv. Přes tento server poskytoval pirátský příjem pro širokou škálu placeného televizního obsahu, včetně TV Vlaanderen, TéléSAT a Canal Digitaal. Masroor byl obviněn z provozování přístupu k pay-tv a odsouzen na 10 měsíců vězení. Kromě toho soud nařídil konfiskaci PayPal účtu s částkou 50 tisíc eur, který byl využíván k placení nelegálního přístupu k placenému obsahu.

Šetření v této věci bylo zahájeno již v roce 2009. Na stránkách www.CCcam.tv byl nabízen přístup k široké nabídce placených TV balíčků, včetně zmíněných TV Vlaanderen, TéléSAT a Canal Digitaal. Irdeto provedlo zkušební nákup přístupu k ilegálnímu obsahu s cílem získat jasný důkaz o nezákonné činnosti.

Sdílení představuje závaznou hrozbu pro provozovatele placené televize. Po získání důkazů belgická inspekce provedla razii a zabavila počítače, notebooky, hard disky, servery a dokumenty.





Reklama




Vybrané články