Quantcast

freeSAT by UPC Direct zajistil lepší kvalitu HBO Comedy

| redakce | tiskobrázek k článku: freeSAT by UPC Direct zajistil lepší kvalitu HBO Comedy

Seriálový a filmový kanál HBO Comedy je pro zákazníky satelitní platformy freeSAT v Česku a na Slovensku od dnešního dne 27.12.2012 poskytován v lepší obrazové kvalitě.

Od 26.12.2012 je program HBO Comedy pro zákazníky freeSATu a také klienty UPC Direct v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku poskytován pouze z kapacity konkurenční platformy Digi TV, společnosti RCS/RDS.

Technická kvalita obrazu a zvuku nebyla srovnatelná s tou, kterou původně poskytoval operátor platformy UPC DTH na vlastním transpondéru. Na zhoršení kvality obratem zareagovala lucemburská skupina UPC DTH a vyjednala přenastavení programu na uplinku rumunské RCS/RDS. Výsledkem je navýšení rozlišení z původních 640x576 na 720x576. Na obrazové kvalitě je to hned znát.

"Dnes byla provedena změna parametrů na nové frekvenci aby kanál dosahoval námi požadované kvality," uvedl na sociální síti provozovatel platformy UPC DTH. "HBO Comedy je již zpět na původním rozlišení," dodává.

Na elektronický programový průvodce (EPG) v češtině a slovenštině si u programu HBO Comedy musí diváci ještě počkat. "Dodání lokalizovaného EPG je ve stádiu řešení," tvrdí UPC DTH. Nicméně virtuální EPG u HBO Comedy je již nainstalováno v českém jazyce.

HBO Comedy je v současnosti jediný program, který poskytuje freeSAT z kapacity konkurenční platformy Digi TV.





Reklama




Vybrané články