Quantcast

DAB spuštěno z vysílače Liberec

| redakce | tisk

Provozovatel DAB a FM rozhlasových sítí společnost TELEKO, s.r.o. nadělila před Vánocemi obyvatelům Liberce, Jablonce nad Nisou a okolí možnost poslechu digitálního rozhlasu DAB.

Telekomunikační společnost TELEKO, s.r.o. zprovoznila dne 19.12.2012 nový rozhlasový vysílač DAB v Liberci. Vysílač Liberec - Proseč pracuje na kanálu LL s vyzářeným výkonem 1 kW. Šířeno je 15 programů, stejně jako na ostatních DAB vysílačích jinde v České republice.

V současnosti je signálem digitálního zemského rozhlasu DAB pokryto již 38 % obyvatel České republiky. Signál je dostupný v těchto městech a jejich okolí: Praha, Příbram, Brno, dále ve velké části severní Moravy, v Královohradeckém a Libereckém kraji a částečně v kraji Středočeském.

V multiplexu TELEKO DAB naladíte programy Českého rozhlasu ČRo 1, ČRo 2, ČRo 3, Leonardo, Wave, Česko, D-dur, rádio PROGLAS, GAMA RADIO a SeeJay Radio. Ze zahraničních programů jsou zastoupeny: informační program Radio Vaticana, hitová komerční stanice RTL 102.5 a čistě hudební programy RTL Classic, RTL Groove a RTL Italian Style. Nabídka programů a pokrytí signálem se bude i nadále rozšiřovat.

zdroj: Teleko





Reklama




Vybrané články