Quantcast

Život - doku seriál na Viasat Nature

| redakce | tisk

V hlavních rolích mimořádná zvířata a jejich extrémní chování na všech kontinentech a ve všech lokalitách, Život je průlomový, 10 dílný trhák, který zkoumá překrásnou rozmanitost života na Zemi a úžasnou představivost v taktice zvířat i rostlin, která se po staletí vyvíjela, aby jim zajistila přežití.

Toto je evoluce v akci - jednotlivá stvoření jsou pod obrovským tlakem, aby překonala výzvy protivníků a prostředí, ve kterém žijí - to vše v zájmu zachování existence svého druhu.

Život - doku seriál na Viasat Nature
▲ Život - doku seriál na Viasat Nature

Tento mnoha cenami ověnčený dokumentární seriál je opravdové epické dílo o divoké přírodě, doprovázené nádhernými záběry a velkolepou představivostí světa přírody - mnohé napoví i to, že vás jím provede Sir David Attenborough. Za čtyři roky se natočilo přes tři tisíce filmových záběrů, a to na všech kontinentech a ve všech možných lokalitách, aby se ukázala dechberoucí rozmanitost a krása Země. Toto je skutečně život tak, jak jste ho ještě nikdy předtím neviděli!

Důmyslné způsoby, které zvířata a rostliny vymysleli, aby vůbec přežili, jsou nádherně zachyceny - od ptáků, kteří pobíhají a tančí na vodě v propracovaných a koketních vzorcích námluv, až po ryby, které přelstí dravce tak, že používají ploutve k létání. Vůbec poprvé uvidíte padesát záběrů, které jste ještě nikdy neměli možnost vidět - od páření, přes narození mláďat, až po lov a útěk. Díky tomuto seriálu budete svědky sto třiceti příběhů dosud naprosto nepolapitelných a fascinujících zvířat na naší planetě.

Charles Darwin to nazval "bojem o přežití" - život na Zemi začal asi před 3,8 miliardami let, a od té doby se vyvinul a zpestřil díky procesu takzvaného přirozeného výběru druhů, který se adaptoval v téměř každém možném prostředí. V současné době existuje odhadem asi 1,9 milionu zvířata, rostlin a jiných forem života na Zemi. Pojďme se podívat, jak to celé funguje - nenechte si ujít naší premiéru dokumentárního seriálu Život!

Doku série Život přinese každou neděli od 31.3. do 2.6.2013 placený kanál Viasat Nature.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články