Quantcast

MTG rostla s placenou TV mimo Skandinávii

| redakce | tisk

V prvním kvartále 2013 se švédské mediální skupině MTG (Modern Times Group) dařilo zejména v zemích mimo Skandinávii. Společnost MTG byla úspěšná na satelitním trhu v několika zemích prostřednictvím dceřiné společnosti Viasat.

Ve stejném období Viasat Nordic ztrácí zákazníky. Počet klientů klesl z 1,039 milionu na 1,003 milionu abonentů. Satelitní platforma ztratila 45 tisíc klientů, na druhou stranu OTT služba Viaplay vykazuje růst.

Satelitní platforma Viasat na rozvíjejících trzích získala 49 tisíc nových klientů a dosáhla celkového počtu 578 tisíc uživatelů. Společnost uvedla, že prémiové HD programy v Rusku, na Ukrajině a v dalších státech SNS, které byly zpřístupněny v prosinci 2012, se rozvíjí podle plánu. V Rusku mohou HD stanice sledovat klienti v několika hlavních platformách.

Na podzim 2012 odstartovala na ukrajinském trhu nová DTH služba pod značkou Ua.tv. V současné době je MTG největším poskytovatelem placené televize na Ukrajině. Na konci roku 2012 měla 150 tisíc abonentů. Její největší konkurent Xtra TV, provozovatel ISTIL Group, má 100 tisíc abonentů.

Na ruském trhu je MTG aktivně přítomna v satelitní platformě Raduga TV, kterou provozuje Raduga Holdings, společný podnik MTG a lucemburské společnosti CMSA (Continental Multimedia).

zdroj: tdaily.ru, telesat-news.net





Reklama




Vybrané články