Quantcast

Ukrajinské FTA programy budou zakódovány

| redakce | tisk

Dne 25. dubna 2013 se v Kyjevě konalo uzavřené jednání nového DTH operátora, který vstoupí na ukrajinský trh placené televize. Jde o platformu Lybid TV. Nový hráč představil své plány pro nadcházející měsíce ze kterých vyplývá, že mnoho ukrajinských FTA stanic bude na satelitech Astra 4A (4,8°E) a Amos 4°W) zakódováno!

Začátkem srpna 2013 bude řada atraktivních kanálů na satelitech Astra 4A, Amos a Hot Bird zakódováno. Pravděpodobně systémem Viaccess. Nekódovaných kanálů bude málo. Je to součástí oficiálního prohlášení s odkazem na plány zakódovat stanice, které jsou léta šířeny FTA.

Vstup stanic mediální skupiny Inter do platformy Lybid TV je otázkou. Stanice Inter nebudou součástí platformy a to znamená, že vysílání těchto stanic nebude zakódováno.

Provozovatel nové DTH platformy Lybid TV již ohlásil programovou nabídku - od května bude poskytovat stanice 1+1, 2+2, 24 kanal, 5 kanal, Zagorodnaja Žizn, Universal Channel, ICTV, M1, M2, MGM, Gulli, QTV, Tiji, Nash futbol, Infokanal, NLO TV, Novyj kanal, NTV Mir, Kinoluks, Plus-Plus, RTVi Europe, STB, TVi, TET, Tonis, TRK Ukraina. Stanice budou pravděpodobně šířeny na satelitu Eutelsat 36B (36°E), na kmitočtu 12,167 GHz, pol. R, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. Abonenti budou muset mít speciální konvertor, který umožní příjem signálů v kruhových polarizacích (L/R).

Další programy budou do Lybid TV zařazeny v polovině července.

Zařízení pro příjem Lybid TV:

• satelitní DVB-S2 přijímač Lybid 1002 s dekódovací kartou v ceně 55 USD
• CAM modul Lybid TV a karta v ceně 55 USD
• LNB v ceně 4 až 5 USD

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články