Quantcast

Eutelsat 36C bude vynesen v roce 2015

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat dnes oznámil, že nový satelit Express AMU1/Eutelsat 36C bude vynesen v roce 2015 a zajistí pokračování služeb za Eutelsat 36A na pozici 36°E.

Express AMU1/Eutelsat 36C bude vysokokapacitní družice s až 70 transpondéry. Kosmický aparát poskytne vysílací služby v evropské části Ruské federace v Ku a Ka pásmu a zajistí kontinuitu služeb a růst na rozvíjejících trzích Eutelsatu v subsaharské Africe. Dual band design družice umožní transformaci vysílací infrastruktury na 36°E do širšího systému pro podporu více televizních služeb na bázi IP a interaktivní služby.

24 procent ruských domácností je vybaveno příjmem programů ze satelitu. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu společností Eutelsat a Ipsos, který sledoval způsoby příjmu TV signálů a trendy domácností v příjmu signálů z pozice 36°E. Z 53 milionů TV domácností jich 24% sleduje stanice ze satelitu. Počet domácností v Rusku se satelitním kompletem si udržuje silnou dynamiku. Během dvou let se zvýšil o 25% z 8 na 12,6 milionů. 10% těchto domácností přijímá signály z více než jedné pozice. Celkový počet antén je 13,8 milionu.

Satelitní pozici 36°E a kapacitu na Eutelsat 36A využívají ruské platformy NTV Plus a Trikolor TV.





Reklama




Vybrané články