Quantcast

Jolana Voldánová se loučí s Událostmi. Spolupráce s ČT pokračuje

| redakce | tisk

Dnes naposled se moderátorka zpravodajství České televize loučila s diváky v závěru hlavní zpravodajské relace Události. Po osmnácti letech působení v Událostech a více než dvaceti letech ve zpravodajství se Jolana Voldánová rozhodla vykročit do nové etapy svého profesního života. V Událostech ji nahradí Daniela Písařovicová.

Jedna z nejvýznamnějších tváří televizního zpravodajství, čtyřnásobná vítězka divácké ankety TýTý v kategorii zpravodajství, oblíbená moderátorka hlavní zpravodajské relace České televize Jolana Voldánová se rozhodla své dlouholeté působení ve zpravodajství ukončit a v rámci svého profesního života začít kapitolu novou.

K tomuto rozhodnutí jsem postupně spěla několik let. Ve své profesní kariéře televizního zpravodajství se mi podařilo dosáhnout pomyslného vrcholu, svou práci jsem měla a stále mám velmi ráda, ale cítím, že nazrál čas posunout se ještě někam dál. A přestat se má právě v tom nejlepším,“ říká zkušená televizní moderátorka Jolana Voldánová, která je dlouhodobě spjatá s veřejnoprávní televizí. S Českou televizí by ráda spolupracovala i nadále. „Nejprve si ale po osmnácti letech dopřeju volné léto se svými dětmi a rodinou. Potom bych chtěla začít pracovat na novém formátu pro Českou televizi,“ doplňuje.

Jolana Voldánová je pro mě ikona veřejnoprávního zpravodajství, stoprocentní profesionálka, mimořádná osobnost z hlediska profesního i lidského. Velkou měrou se zasloužila o vstřícné přijetí nové podoby Událostí ze strany diváků. Jsem rád, že spojení Jolany Voldánové s Českou televizí, ač v trochu jiné podobě, bude trvat i nadále,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Jako ředitele zpravodajství mě odchod tak špičkové profesionálky, a bez nadsázky jedné z nejsilnějších tváří zpravodajství vůbec, netěší. Ale lidsky Jolanině kroku úplně a zcela rozumím a vážím si ho. Navíc to není krok, který by znamenal, že naše spolupráce jednou provždy končí - naopak se velmi těším, že se v budoucnu budeme setkávat a spolupracovat nad novými projekty ČT,“ říká Zdeněk Šámal, ředitel zpravodajství a publicistiky České televize.

Jolana Voldánová je velmi zkušenou televizní zpravodajkou, pracovala jako redaktorka, reportérka, parlamentní zpravodajka, zúčastnila se i mnoha zahraničních cest s klíčovými politiky, mezi ty nejvýznamnější patřil Václav Havel. V redakci zpravodajství České televize pracuje od roku 1993, působila v Denních zprávách a Večerníku, později moderovala komentovanou „21“, od roku 1995 moderuje Události a Události Plus a stává se jednou z hlavních tváří veřejnoprávního zpravodajství.

Díky profesionálnímu a důvěryhodnému projevu si brzy získala vysokou diváckou přízeň. V letech 1998, 2005, 2006 a 2010 se umístila na prvním místě v anketě TýTý v kategorii Osobnost TV zpravodajství. Kromě toho má na svém kontě také cenu Novinářská křepelka za významný žurnalistický počin novináři do 33 let.

Trio moderátorů Událostí - Marcelu Augustovou, Anetu Savarovou a Jakuba Železného - doplní po Jolaně Voldánové redaktorka a moderátorka České televize Daniela Písařovicová. S Českou televizí spolupracuje od roku 2004, je moderátorkou Studia ČT24, moderuje též Interview ČT24 a mimořádné vysílání v případě významných politických a společenských událostí. Za rok 2010 byla oceněna cenou TýTý v kategorii Objev roku.

Velice si vážím důvěry a šance, kterou mi tímto vedení ČT dalo. Tuto příležitost vnímám jako velkou výzvu, při které se budu snažit zúročit všechny svoje dosavadní zkušenosti,“ říká Daniela Písařovicová.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články