Quantcast

KHL exkluzivně na Sport1 a Sport2 HD

| redakce | tiskobrázek k článku: KHL exkluzivně na Sport1 a Sport2 HD

Strategickou programovou akvizici uskutečnila společnost Chello Central Europe. Pro jí provozované placené televizní stanice Sport1 a Sport2 HD v Česku a na Slovensku získala exkluzivní tříletá vysílací práva Kontinentální hokejové ligy (KHL) včetně Lva Praha a Slovanu Bratislava.

Nejkvalitnější evropská hokejová soutěž dnes zahrnuje týmy z osmi zemí. Českou republiku reprezentuje Lev Praha, slovenským zástupcem v KHL je Slovan Bratislava. V letech 2011-12 vyráběla firma Chello Central Europe signál zápasů Lva Poprad, v následující sezoně pokrývala a na kanálech Sport1 a Sport2 HD vysílala zápasy Lva Praha a Slovanu Bratislava; tyto záběry dále přebírala celá Evropa. Navíc během letošní výluky v NHL byl touto televizní společností produkovaný duel Lev Praha-Dynamo Moskva prvním přímým přenosem KHL, který se objevil ve vysílání sportovní stanice ESPN na území Severní Ameriky. Za tuto dlouhodobou činnost získala společnost Chello Central Europe prestižní ocenění „Nejlepší produkční společnost“ na ceremoniálu, který nedávno uzavřel zatím poslední sezónu Kontinentální hokejové ligy.

Ocenění potvrdilo světovou kvalitu našich televizních přenosů Lva Praha a Slovanu Bratislava. V předchozí sezóně působila v celé lize téměř stovka českých a slovenských hráčů napříč různými kluby. Jsme hrdí na to, že hokejoví fanoušci budou u špičkových výkonů svých oblíbených hráčů prostřednictvím vysílání Sport1 a Sport2 HD. Uděláme vše pro to, abychom na hokejové mapě světa poukázali na význam střední Evropy skrz naše vysílání v Česku, na Slovensku a v Maďarsku,“ uvedl Levente Málnay, Chief Executive Officer Chello Central Europe.

S platností od sezóny 2013-14 vyrobí Chello Central Europe přenosy z domácích zápasů Lva Praha a Slovanu Bratislava. Získaná tříletá exkluzivní práva na vysílání KHL se vedle České republiky a Slovenska vztahují také na Maďarsko, kde firma rovněž působí.

Dres některého z klubů v KHL obléknou hvězdy světového hokeje, například Sergej Fjodorov, Radulov, Mozjakin, Gončar nebo Wolský. České a slovenské barvy bude dále hájit mnoho hráčů obou národních reprezentací - Červenka, Petružálek, Novotný, Koukal, Radivojevič, Hossa, a další.

O významu střední Evropy a konkrétně Prahy pro KHL dále svědčí fakt, že se zde letos uskuteční prestižní utkání hvězd.

Sport1 a Sport2 HD jsou součástí nabídky freeSAT.

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články