Quantcast

Sky UK: Ultra HD není na pořadu dne

| redakce | tisk

Provozovatel placené televize Sky UK v současné době nechystá žádné vysílání v Ultra HD rozlišení. Zkoumá ale možnosti distribuce a zdůraznil potřebu otestovat novou technologii. Uvedl to Chris Johns, hlavní inženýr BSkyB.

"V tomto okamžiku nemáme žádné plány spustit U HD," řekl delegátům na konferenci Beyound HDTV v Londýně. "Je to stále velmi brzy. S HD jsme prošli dvouleté zkušební období. Se 3D to bylo 18 měsíců. Jsme stále v této rané fázi," píše Adrian Pennington v Hollywood Reporter.

Jedním z hlavních úkolů je překonat snímkovou frekvenci. "Všechny dostupné 4K displeje, které se používají jsou 30Hz nebo méně, je zapotřebí přinejmenším 50 fps, pro sportovní pravděpodobně vyšší," řekl.

Johns zároveň vysvětlil, že Sky UK rozvíjela své služby z SD do HD, od malých obrazovek po velké, od 2D k 3D a od základní digitální komprese po pokročilou kompresi.

Nicméně naznačil, že Ultra HD vysílání na Sky UK se může objevit nejdříve v příštím roce. Do té doby musí vyřešit řadu technických překážek.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články