Quantcast

Kódovací systém freeSAT by UPC Direct prolomen. Jde v EMU

| redakce | tisk

Hackeři prolomili starší systém podmíněného přístupu CryptoWorks (CAID 0D02) provozovatele satelitní placené televize UPC DTH. Bez řádného předplatného a přístupové karty jsou dostupné všechny programy freeSAT (ČR/SR) a UPC Direct (Maďarsko).

Kompletní nabídka UPC DTH ve starém systému CryptoWorks je, bohužel, tak dostupná prostřednictvím tzv. EMU.

Zhruba 2,5 roku byla nabídka platformy dostupná na komerčních pirátských kartách. Nyní se černý příjem výše uvedených platforem rozšiřuje i do tzv. emulátorů.

Starý systém CryptoWorks je již bez podpory ze strany svého vlastníka, společností Irdeto. Pravděpodobně nyní dojde k urychlenému přechodu platformy na novější kódování a přístupové karty Irdeto/ICE (0653 a 0D97). Možný ilegální příjem totiž způsobuje provozovateli nemalé škody.

S pirátstvím v systému CryptoWorks bojuje také konkurenční Skylink. Jeho systém CryptoWorks (0D03) byl prolomen dříve a koncem roku byly všechny programy balíčku DIGITAL dostupné v EMU. Provozovatel již dříve ohlásil, že programy ve starém kódování bude postupně omezovat. Zatím byly vypnuty HD programy balíčku DIGITAL. Nový program WAU se na starých kartách už neobjevil.

Tato zpráva má pouze informační charakter. Neslouží jako návod pro pirátský příjem digitální satelitní televize a ani jej nepodporuje. Pro příjem placené televize si obstarejte řádné předplatné pay-tv, která je v dané zemi dostupná.





Reklama




Vybrané články