Quantcast

Slovak Sport TV3 od počátku v DVB-T. Zatím bez satelitní distribuce

| redakce | tisk

Třetí program Slovak Sport TV začne vysílat již za několik týdnů. Stanice bude dostupná prostřednictvím DVB-T (digitální pozemní vysílání) na Slovensku a postupně chce vysílání rozšířit do dalších lokalit.

"Rokujeme aj s Towercomom. Vysielať budeme u operátora Avis, bude to prvý operátor, kde sa Slovak Sport.TV3 bude vysielať," řekl portálu Živé.sk ředitel televizí Slovak Sport TV a CE TV Róbert Greguš.

Slovak Sport TV3 bude vysílat přes pozemní vysílače v Košicích či Prešově. Stanice bude šířena nekódovaně ( FTA) a bude tedy bezplatně dostupná i pro všechny operátory. Vysílatel je předběžně dohodnut se společností Slovak Telekom na zařazení nového programu. Telekom vlastní Magio TV a Magio Sat a také Digi TV SK.

Provozovatel sportovních kanálů chce, aby třetí program byl na satelitu, distribuci ale platit nechce. "Necháme to na operátorov. Ak stanicu chcú, musia si distribúciu zariadiť. Vysielanie bude samozrejme aj na internete," dodal Greguš.

Slovak Sport TV3 bude dostupný pouze na Slovensku kvůli omezení vysílacích práv, které vlastní jen pro slovenské území. Pokud satelitní operátor stanici zařadí, musí zařídit přístup k programu jen pro slovenské diváky.

Třetí kanál bude vysílat hokejovou NHL, Gambrinus ligu nebo magazín o německém klubu Borussia Dortmund. Ve vysílání se objeví i sportovní soutěže ze Slovenska.

Operátorům bude nabízet signál v SD i HD. Operátoři prý o HD feed zájem nemají.

Vysílatel nyní čeká na udělení licence.





Reklama




Vybrané články