Quantcast

Dokumentární kanál KinoSvět expandoval na Mostecko a do Litvínova

| redakce | tisk

Dokumentární televizní stanice KINOSVĚT, která v březnu tohoto roku zahájila vysílání v kabelové síti UPC a volně vysílá v Praze a Středočeském kraji, je nyní volně dostupná rovněž divákům na Mostecku a Litvínově.

Od 1. listopadu je televize KINOSVĚT spuštěna v regionálním multiplexu 9 vysílajícím z Širokého Vrchu v Mostě. Zatím jde o testovací vysílání, které by mělo po měsíci přejít do řádného provozu,“ komentuje Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, která provozuje KINOSVĚT. „Naše televize je tak nyní dostupná více než třem miliónům diváků. A samozřejmě jednáme o jejím zařazení do dalších kabelových sítí a regionálních multiplexů. Věřím, že se KINOSVĚT postupně dostane na obrazovky dalších domácností, pro něž je nyní nedostupný,“ dodává k zahájení na Mostecku Leoš Pohl.

KINOSVĚT vysílá na Mostecku na kanálu č. 54. V Praze a ve Středočeském kraji pak na kanálu č. 46 v regionálním multiplexu 4.

Vysílací anténa v Mostě (Široký Vrch, E - 13°37'26'? N - 50°30'59') ve výšce 431 m nad mořem umožňuje příjem programu i ve vzdálenějších oblastech od města. Podle mapy zveřejněné ČTÚ a potvrzené měřením společnosti DAKR, s. r. o., je kvalitní příjem signálu v Mostě a přilehlých obcích na anténu ve výšce 1,5 m. Na anténu umístěnou na střeše objektu divák může tento program přijímat ve vzdálenosti 15 km vzdušnou čarou. Bez problémů je možný příjem programu na anténu umístěnou na střeše objektu v Mostě, Obrnicích, Litvínově, Lomu, Oseku, Jirkově a v částech města Louny a Duchcov. Jestliže se použije anténa umístěná na střeše objektu a se ziskem 17 dB?V pak je možné přijímat bez problémů signál Kina Svět i ve vzdálenějších oblastech, jako například v západní oblasti Teplic, severní části Loun a ve východní části města Chomutov.

KINOSVĚT, televize dokumentárních filmů, je určena všem zvídavým. Stejně jako jiné televizní stanice tohoto typu vysílá dokumenty různých žánrů a z různých koutů světa. Avšak na rozdíl od nich nabízí rovněž dokumenty z oblasti novodobé české historie, kultury a umění. Například české retro: protektorátní a poválečné období včetně padesátých a šedesátých let. V šesti stech hodinách premiér ročně věnovaných především přírodě, vesmíru, historii, zejména válečné, či cestování, se československá a později česká a slovenská stopa rozhodně neztrácejí. Vysílá dvacet čtyři hodin denně. Jejím provozovatelem je Československá filmová společnost. Ta dále provozuje placené televizní stanice CS FILM, CS mini a Horor Film.

zdroj: KinoSvět





Reklama




Vybrané články