Quantcast

CS film TV a CS mini TV: Vánoce a silvestr s českými filmy

| redakce | tisk

Televize CS film a CS mini nabídnou o Vánocích a silvestru vedle pohádek známé i méně známé, nicméně osvědčené české filmy. Na Štědrý den půjde o už legendární Honzíkovu cestu (CS mini 10.10 hod). Poté na CS filmu následuje pohádka Byl jednou jeden král čili Sůl nad zlato s Janem Werichem (CS film 12.00 hod).

Dobrodružný snímek Poslední propadne peklu (CS film 16.00 hod) nabídne v hlavní roli Ivana Vyskočila a Michaelu Kudláčkovou. Nestárnoucí Princezna se zlatou hvězdou (CS film 18.00 hod) zase připomene Josefa Zímu a Marii Kyselkovou.

V hlavním vysílacím čase mohou diváci sledovat Vracenky (CS film 20.00 hod), film, o který si v posledních dvou měsících nejvíce psali. Jde o černou komedii Jana Schmidta z roku 1990, která se vrací do padesátých let: Desetiletý Honzík a jeho malá sestřička Petruška přijíždějí z venkova do Prahy, aby tu žili se svou matkou, která je plně zapojena do budování šťastných zítřků a na výchovu jí nezbývají síly a čas. Chlapce a jeho kamarády tak vychovává doba a městská ulice. V hlavní roli Jana Švandová.

Posledním filmem dne bude Zločin v šantánu (CS film 20.00 hod), komedie s detektivní zápletkou v hlavních rolích s Jiřím Suchým a Jiřím Šlitrem.

Ve štědrovečerním vysílání ovšem nebudou chybět ani drobné vánoční dárečky pro diváky: CS film pro ně z hlubin filmových archivů například vybral krátký film Petra Schulhoffa Zlepšovák CS film 21.35 hod). Skvěle obsazená komedie vypráví o tom, že úřední tupost byla, je a bude asi věčná. Oproti roku 1960, kdy snímek vznikl, se v řadě institucí zas až tak moc nezměnilo. Plejáda českých herců Kemr, Kopecký, Lipský, Filipovský a další znovu přesvědčí o tom, že není malých rolí, jako není malých herců. Své diváky si určitě naleznou Perličky Jiřího Menzela (CS film 23.30 hod).

Na silvestra pak CS film nabídne vedle Pyšné princezny (CS film 12.00 hod) dnes už proslulé Ropáky Jana Svěráka (CS film 13.30 hod), Cestu do hlubin študákovy duše (CS film 16.00 hod), Pražskou pětku v čele s Davidem Vávrou, Tomášem Vorlem a Evou Holubovou (CS film 18.00 hod). Snímkem večera se stane film Pějme píseň dohola (CS film 20.00 hod). V komedii Ondřeje Trojana o prvních citových a sexuálních zážitcích podle scénáře Jana Hřebejka a Petra Jarchovského mimo jiné hrají Jiří Strach a Aňa Geislerová. CS mini nabídne na silvestra dopoledne Tři zlaté vlasy děda Vševěda

Mezi Vánocemi a silvestrem odvysílají CS film a CS mini samozřejmě celou řadu dalších filmů včetně pohádek. Půjde např. o Dařbujána a Pandrholu (CS mini 28.12. 10.00 hod), Císařova pekaře - Pekařova císaře (CS film 25.12. 12.00 hod) či legionářskou Jízdní hlídku z roku 1937 se Zdeňkem Štěpánkem a Jaroslavem Vojtou (CS film 27.12. 12.00 hod).

Prosincový program CS filmu se kromě svátků nese ve znamení Jaroslava Marvana. Šestnáct filmů, které budou odvysílány během měsíce s touto hereckou legendou, zahrnuje mimo jiné snímky Jestřáb kontra Hrdlička (CS film 16.12.18.00 hod), Král Šumavy (CS film 31. 12. 18.00 hod) a samozřejmě i Anděl na dovolené (CS film 25.12. 14.30 hod) a Anděl na horách (CS film 26. 12. 14.00 hod).

zdroj: ČFS





Reklama




Vybrané články