Quantcast

Večerníček a Studio kamarád od 21.12. jen na Déčku

| redakce | tisk

Všechny dětské pořady na druhém programu České televize (ČT) skončí 20.12.2013. Pořady jako Večerníček, Studio kamarád a také Kouzelná školka najdou diváci od 21. prosince jen na novém programovém okruhu Déčko (ČT:D).

Vyplývá to z programových plánů ČT na následující týdny.

Veřejnoprávní vysílatel tak pokračuje v profilaci jednotlivých kanálů.

ČT:D je nový dětský kanál České televize, který odstartoval 30.8.2013. Od počátku je dostupný divákům satelitní platformy Skylink a divákům v dosahu signálu z DVB-T vysílačů Regionální sítě 7 (MPX-1a), který provozuje společnost Progress Digital.

Od startu Déčka byla většina dětských pořadů přesunuta na nový kanál. Vzhledem k nedostatečnému pokrytí nové terestrické sítě se po silné kritice vrátily některé pořady i na technicky dostupnější program ČT2.

Zhruba 5 týdnů od spuštění Déčka se veřejnoprávní televize dohodla se společností Czech Digital Group na umístění programu ČT:D a ČT art jako převzaté vysílání do celoplošného multiplexu 3. Vysílání tak nyní naladí kolem 95 procent českých domácností.

Ze satelitních platforem poskytuje kanál ČT:D a ČT art pouze zmíněný Skylink. Jiné satelitní sítě nové programy ČT zatím nezařadily.





Reklama




Vybrané články