Quantcast

Winter Classic na NOVA Sport a VOYO

| redakce | tisk

Jestli něco vypovídá o tom, jak se NHL skvěle zotavila z loňské výluky, pak zájem, který propukl o novoroční zápas pod širým nebem. Na setkání Detroitu a Toronta se v hledišti fotbalového stadionu michiganské univerzity očekává návštěva přes 107 tisíc diváků, čímž bude překonán rekord pro hokejový zápas.

Tuto jedinečnou hokejovou událost přinese stanice NOVA Sport a VOYO 1. ledna v divácky atraktivním čase 19:05.

Původně se měli hráči Red Wings a Maple Leafs setkat na Nový rok 2013, výluka způsobená rozkolem vedení a hráčských odborů však znamenala jednoroční zpoždění. Pro Detroit se jedná o druhou zkušenost se zápasem Winter Classic. V roce 2009 na basebalovém stadionu Wrigley Field porazil Chicago 6:4.

Pikantní na nadcházejícím zápase Winter Classic je, že se poprvé potkají americký a kanadský tým. Dosud spolu hrály buď pouze americké týmy v rámci Winter Classic, anebo jen kanadské v rámci značky Heritage Classic. Detroit a Toronto jsou od letošní sezony ve stejné divizi ve Východní konferenci, a tak kromě dlouholeté tradice vsadila NHL i na jejich obnovenou rivalitu. Na soupisce Detroitu by neměl chybět český obránce Jakub Kindl a slovenský útočník Tomáš Tatár. Český brankář Petr Mrázek si pro tuto příležitost nechal vyrobit speciální betony s vánočním motivem. Z velkých hvězd se televizní diváci mohou těšit také na Pavla Dacjuka, Henrika Zetterberga z Detroitu nebo Phila Kessela a Diona Phaneuf z Toronta.

Jedinečný duel Winter Classic Detroit vs. Toronto sledujte 1. ledna do 19:05 na NOVA Sport a VOYO.

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články