Quantcast

Ruská platforma Raduga TV v ohrožení?

| redakce | tiskobrázek k článku: Ruská platforma Raduga TV v ohrožení?

Ruský regulátor telekomunikačního trhu Roskomnadzor se obrátil na vysílatele televizních stanic, kteří spolupracují se satelitní platformou Raduga TV, s požadavkem na ukončení spolupráce. Roskomnadzor tvrdí, že Raduga TV nemá řádnou licenci a vysílání kanálů na této platformě je v rozporu s právem.

Vadim Ampielonskij z Roskomnadzor potvrdil skutečnost odeslání dopisu ale odmítl celou situaci komentovat. Také tiskové oddělení Raduga TV nechtělo situaci komentovat. Zdroj blízký platformě nicméně uvedl, že v důsledku činnosti regulátora nedošlo k prodloužení kontraktu na kanály Sport 1 a Bojcovskij klub, které byly kvůli tomu vyřazeny z nabídky Raduga TV v závěru roku 2013.

V létě 2013 Roskomnadzor poslal dopis provozovateli DalGeoKom (Raduga TV), že provozuje retransmisi kanálů bez povolení. Operátor pak poslal žádost o licenci pro satelitní vysílání. Nicméně 20.8.2013 Roskomnadzor nepřijal tento požadavek. Dne 26. prosince 2013 Arbitrážní soud v Moskvě potvrdil rozhodnutí federálního ministerstva o odmítnutí žádosti DalGeoKom. O něco dříve, v listopadu 2013 regulátor apeloval Ministerstvo vnitra Ruské federace s požadavkem na zahájení trestního stíhání. DalGeoKom se okamžitě odvolal k Rozhodčímu soudu v Moskvě, že akce Roskomnadzoru jsou nelegální.

Platforma Raduga TV byla spuštěna v roce 2009 a je společně vlastněna MTG a Continental Media S.A. V nabídce operátora je kolem 40 televizních stanic. Satelitní služba se vysílá ze satelitu ABS 1 (75°E) a je k dispozici na více než 90 procentech území Ruska. V současné době je Raduga TV čtvrtou největší DTH platformou na ruském trhu. Podle iKS Consulting měla služba v roce 2012 celkem 220 tisíc aktivních abonentů.

zdroj: satkurier.pl, tele-sat.info





Reklama




Vybrané články