Quantcast

Konec placené televize Black Sea Sat

| redakce | tisk

Gruzínský telekomunikační operátor Black Sea Sat ukončil služby pro abonenty a také vypověděl smlouvy řadě vysílatelům. Akce jsou spojené s reorganizací společnosti po které bude firma poskytovat pouze distribuci televizních stanic. Vysvětlil náměstek generálního ředitele platformy.

Platforma Black Sea Sat měla kolem 8 tisíc abonentů a měsíční předplatné činilo 15 lari v Tbilisi a 10 lari v regionech.

Black Sea Sat si před více než rokem objednal kapacitu u tureckého satelitního operátora Türksat. Během tohoto období nabízel gruzínským zákazníkům satelitní službu ve dvou verzích: FTA (všechny volné programy na satelitech Türksat 42°E) a kódované (pouze pro abonenty, kteří musí platit měsíční poplatky). Generální ředitel Mamuka Ckitiszwili uvedl, že smlouvy budou ukončeny s provozovateli placených stanic, které poskytuje operátor svým abonentům. Netýká se to gruzínských FTA kanálů, které budou i nadále využívat infrastrukturu operátora.

Mamuka Ckitiszwili zároveň popírá zvěsti o úpadku jeho společnosti ale připouští, že jedním z důvodů pro vypovězení smluv s abonenty jsou finanční problémy. Black Sea Sat se proto zaměří na poskytování bezplatných programů. Kódované programy, které jsou součástí paketů, budou ukončeny.

Plack Sea Sat využívá pro placené stanice kapacitu na satelitu Türksat 2A (42°E), freq. 11,881 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK. Nabídka je zakódována systémem TrophyAccess.

zdroj: media.ge, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články