Quantcast

Tipy Prima ZOOM: Duhové ještěrky, Země budoucnosti (2025)

| redakce | tiskobrázek k článku: Tipy Prima ZOOM: Duhové ještěrky, Země budoucnosti (2025)

Přírodní krásy vás dostanou. Prima ZOOM odhalí tajemství minulosti, nahlédnete do mysli vrahů a ukáže vám, jak to bude vypadat v roce 2025. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00-20.00 a 20.00-22.00 hodin.

Z bohaté nabídky vybíráme:

24. 3. 19.00 - Lovci krajt II (Invaze hadů)
Na Floridě žije a prosperuje více než tisícovka krajt tygrovitých. Jejich populace se vymkla kontrole. Nemají žádného přirozeného nepřítele, sní čtyřikrát víc než aligátor, a jestli je nikdo nezastaví, můžou zničit jeden z nejdůležitějších ekosystémů v Americe. Právě proto elitní tým tří registrovaných lovců okamžitě vrací úder! Během odvetného tažení navíc pátrají po stopách, které by prozradily, jak se krajty dokázaly vetřít do floridské přírody. Místní věří, že hadi jsou potomci bývalých domácích mazlíčků vypuštěných nezodpovědnými majiteli do volné přírody. Lovci krajt ale mají mnohem realističtější teorii. V roce 1992 hurikán Andrew rozmetal skleník, který byl domovem 900 krajt tygrovitých.

24. 3. 21.00 - Přírodní pohromy (Hurikán Floyd)
Na naší fascinaci přírodními pohromami je něco neobyčejně lidského. K hrozivým historkám o řádění přírody nás přitahuje kombinace strachu, voyeurismu a zvědavosti. V čtyřdílné mini sérii Přírodní pohromy obletíme zeměkouli a podíváme se až dvě století zpátky do minulosti na příběhy o katastrofách, které patří k těm největším a nejzvláštnějším, jaké známe. Každý z dílů odpočítává dny, hodiny a minuty k propuknutí pohromy, popisuje, jak probíhala i jak to vypadalo, když konečně utichla.

25. 3. 20.00 - Ztracené světy (Hitlerovo superměsto)
Dějiny jsou plné chrámů, pevností, ztracených civilizací a utajených světů, které byly časem (zpola) zapomenuty. Speciální tým zvláštním vyšetřovatelů, objevitelů a expertů z oblasti inženýrství naštěstí vyrazil do světa. Cílem jejich mise je najít stopy těchto dávno pohřbených velkolepých stavitelských výkonů, jež se staly vrcholem techniky i kultury. Díky nejmodernějším digitálním efektům je navíc znovu postaví přímo před vašima očima. Dnes vás pozveme do Hitlerova superměsta!

25. 3. 21.00 - Atlantropa - sen o novém světadílu
Atlantropa je film o jedné vizi, která by se povznesla k dalekosáhlým politickým, ekologickým a ekonomickým změnám a jež by dala vzniknout úplně nové Evropě - nebo přesněji řečeno: úplně novému světovému zřízení. Bylo by mimo jiné možné nastoupit na přímý vlak z Londýna do Kapského města. Zakladatel této myšlenky, Hermann Soergel, sice zemřel v roce 1952, ale díky dech beroucím záběrům, napínavým rekonstrukcím, rozhovorům s odborníky, Soergelovým současníkům, historickým černobílým záběrům a digitálním animacím Atlantropa znovu povstane.

26. 3. 18.00 - Zrozeni k zabíjení? (Fred West)
Odkud se berou sérioví vrazi? Seriál Zrozeni k zabíjení? nabízí hloubkovou sondu do života a mysli nechvalně známých zabijáků z celého světa. Na otázky o dětství různých vrahů odpovídají jejich učitelé, spolužáci, a dokonce i členové rodiny. Vyšetřující policisté se ohlížejí za hrůznými zločiny a snaží se analyzovat místa jednotlivých krvavých činů. To všechno proto, že se tento dokumentární seriál s mrazivou atmosférou pokouší odkrýt psychologii každého vraha a pomáhá pochopit, co je zavedlo na tak hrozivé scestí.

Tipy Prima ZOOM: Duhové ještěrky, Země budoucnosti (2025)
▲ Tipy Prima ZOOM: Duhové ještěrky, Země budoucnosti (2025)

Foto: Duhové ještěrky. Uvidíte na Prima ZOOM

26. 3. 20.00 - Duhové ještěrky
Oranžová řeka v Jižní Africe je oázou ve vyprahlé krajině. Mezi její nejzajímavější obyvatele patří druh ještěrky s latinským názvem Platysaurus broadleyi, které místní přezdívají duhová ještěrka. Toto jméno je odvozeno od živých barev samečků a potvrzuje ho i pozoruhodně nápadná duha, jež se klene nad majestátními říčními vodami. Samečci duhových ještěrek se pyšní pestrou škálou barev. Mají fialové hrdlo, modrou hlavu, žluté nohy a pestře oranžové břicho. Ve svém prostředí jsou proto hodně nápadní, ale z ptačího pohledu stále zůstávají perfektně maskovaní. Film Duhové ještěrky prozrazuje, jak jsou tito tvorové jedineční, a odhaluje místní legendy a mýty, jež se o nich tradují.

26. 3. 21.00 - Nelítostné války hmyzu I (1. díl)
Získali jste bezkonkurenční přístup na gladiátorské hry mezi vražednými zástupci hmyzu! Díky němu se stanete svědky nejkrutějších soubojů v divoké přírodě, kde jsou žihadla, bodce a smrtící jedy používané s chladnokrevnou přesností. Vstupte do skutečného světa pavouků, škorpiónů, stonožek a zabijáckých mravenců. Bojuje se na život a na smrt. Jediné pravidlo? Nejsou žádná pravidla. Když se strašilka australská postaví tváří v tvář obrovské kudlance nábožné, následuje souboj hlava nehlava, ve kterém může zvítězit jenom jeden. Nelítostné války hmyzu jsou natočené v extrémním detailu i vysokém rozlišení a doplněné perfektními digitálními animacemi. Představují Klub rváčů ze světa hmyzu.

Tipy Prima ZOOM: Duhové ještěrky, Země budoucnosti (2025)
▲ Tipy Prima ZOOM: Duhové ještěrky, Země budoucnosti (2025)

Foto: Země budoucnosti (2025). Uvidíte na Prima ZOOM

27. 3. 19.00 - Země budoucnosti (2025)
Píše se rok 2025 a planeta Země je na suchu. Svět se otepluje a zažívá změny podnebí, které znamenají méně deště v oblastech, jež srážky nejvíce potřebují. Jenže vzhledem k neustálému nárůstu populace bude poptávka po pitné vodě do roku 2030 o 50 % větší. Vydejte se do budoucnosti a zažijte dramatickou vizi Země budoucnosti. Řím se v ní ocitá pod útokem miliardového hejna kobylek. Los Angeles pohltily nenasytné plameny obřích požárů. Washington DC je pod vodou, zatímco celé národy zažívají nevídaná sucha, protože řeky nevyhnutelně vysychají. O vodu se začíná bojovat. Svět se mění. Změny klimatu už probíhají, ale pořád ještě máme čas, abychom odvrátili nebo aspoň zmírnili jejich následky.

27. 3. 21.00 - SAS: Hledání válečníků - 1. část
131 mužů, 21 dní, jen 29 z nich přežije. Poprvé za posledních 25 let se australská elitní jednotka SAS rozhodla nadzvednout závoj tajemství a poodhalit, co musí člověk zvládnout, aby prošel nejtvrdším vojenským výběrovým kurzem na světě. Kandidáti se snaží uspět a dostat do jedné z nejlepších speciálních jednotek, jaké kdy existovaly. Musí se přitom pokusit vyrovnat se spánkovou deprivací, brutálním fyzickým cvičením i neustálým vyslýcháním. Všechno, co se děje, je pečlivě připravené tak, aby zlomilo tělo i ducha a nemilosrdně člověku zaťalo drápy až do srdce. Pro mnohé je to příliš a počáteční množství kandidátů se rychle snižuje navzdory tomu, že druhá šance přihlásit se už nikdy nebude.

29. 3. 18.00 - Starověké objevy II (Samohyby a létající stroje)
Když se řekne „technika“ nebo „technologie“, vybavíme si to nejnovější, co dokážeme. Jenže technologie provázela lidstvo odpradávna. A koneckonců byla vždy tím nejmodernějším, co se člověku v daném historickém období zrovna podařilo vymyslet. Tento seriál popisuje starověké technologie a dokazuje, že mnoho dnešních vynálezů má hluboké kořeny v minulosti. Ať už dávní vynálezci pocházeli ze starověkého Egypta, Číny, východní Asie nebo islámského světa, podařilo se jim vymyslet, mimo jiné, létající prostředky, neuvěřitelné zbraně, velké stroje či pradávné automaty až po „nástroje bohů“.

29. 3. 21.00 - Co žere slona
Sloni se dožívají až 70 let. Ale co se stane, když jedno z těchto úžasných stvoření v divočině zahyne? Tento úchvatný film převrací obvyklé dokumenty vzhůru nohama a odhaluje, co se stane se slonem po smrti. A Co žere slona. Pětitunový obr se mění v šest milionů kalorií obsažených v tuku, masu a vnitřnostech. Ty nakrmí celý potravní řetězec. Pozorujte společně s vědci z bezprostřední blízkosti den po dni, jak zvířata od leopardů přes supy až po mouchy a brouky spořádají největšího suchozemského živočicha tak pečlivě, že z něho zůstanou jenom holé kosti.

30. 3. 19.00 - Úžasná tajemství vědy (Jak se stát supermanem)
Seriál odhaluje nejúžasnější tajemství vědy od zrodu super člověka přes záhadné mimozemské ohnivé koule a hledání další Země až po dovolenou ve vesmíru. Dnes vám umožníme stát se supermanem... Toto je počátek éry poháněných exoskeletonů, nositelných mechanických obleků, které byly vyvinuty tak, aby zvyšovaly rychlost, sílu a vytrvalost a dávaly obyčejným smrtelníkům nadlidské schopnosti.

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články