Quantcast

Skylink chystá další rozšíření nabídky. Placené TV budou jen v MPEG-4

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink chystá další rozšíření nabídky. Placené TV budou jen v MPEG-4

Provozovatel satelitní platformy Skylink, lucemburská mediální skupina M7 Group, chystá další rozšíření programové nabídky. Abonenti této DTH služby se v následujících týdnech dočkají i dalších HD programů.

Detaily dalšího rozšíření nabídky Skylink zatím provozovatel nechce sdělit. Píše o tom portál Živé.sk.

Skylink chce postupně nahrazovat placené SD programy jejich HD verzemi. Několik stanic již poskytuje pouze v HD kvalitě - jde mj. o programy Film Europe Channel, Sport 2, History Channel, HBO a v minulých dnech i Eurosport 2. V jednání je i nahrazení SD kanálů Eurosport a NGC Wild mutacemi v HD kvalitě.

Provozovatel počítá i s další migrací programů z MPEG-2 na modernější formát MPEG-4. "Konkrétní časový plán nemáme, ale počítám s tím, že u některých placených programů k tomu dojde ještě v tomto roce. Celkový přechod placené nabídky do MPEG-4 odhaduji na rok 2015," přiblížil webu Živé.sk chystané kroky člen představenstva společnosti M7 Group Jaromír Glisník.

Po placených stanicích mají následovat i programy z balíku Digital - jde hlavně o programy ČT, RTVS, Nova, Prima, Markíza, JOJ a další stanice.





Reklama




Vybrané články