Quantcast

DTM 2014 opět živě na stanici Sport 5

| redakce | tisk

O víkendu na okruhu v Hockenheimu startuje jubilejní 30. ročník německého mistrovství cestovních vozů DTM 2014. Všechny závody uvidí fanoušci v přímém přenosu na televizní stanici Sport 5.

Seriál odstartuje v Německu, ale během sezóny zavítá i do Maďarska, Ruska, Rakouska a po čtyřech letech se vrátí do Číny, kde se bude závodit v Kuang-čou. V Německu piloti absolvují na trati dlouhé 4,574 km celkem 42 okruhů. Ujedou tak 192,1 km a v pasáži Parabolica, která je nejrychlejší v celém seriálu, jezdci pojedou rychlostí až 270 km/h.

DTM 2014 opět živě na stanici Sport 5
▲ DTM 2014 opět živě na stanici Sport 5

K favoritům budou patřit Paul Di Resta s Mercedesem, který ještě loni jezdil ve formuli 1, Mattias Ekström s Audi, či Augusto Farfus s BMW, který bude na Hockenheimu obhajovat loňské vítězství.

Na startu budou i další piloti se zkušenostmi z královny motorsportu. V BMW M4 DTM pojede Timo Glock. S DTM Mercedes AMG C-Coupé se zase představí Vitalij Petrov. Letošní ročník DTM tak opět slibuje zajímavou podívanou.

Televizní kanál SPORT 5 zahájil vysílání 2. srpna 2008 a v současné době se zaměřuje na celé spektrum sportovních odvětví. Pro diváky je dostupný v síti pozemního digitálního vysílání Multiplex 3 v Praze a Středočeském kraji. Na území Česka a Slovenska u všech kabelových operátorů a na satelitu (Skylink, UPC). SPORT 5 je také součástí programové nabídky služby Topfun.

zdroj: Sport 5





Reklama




Vybrané články