Quantcast

Horor Film přechází na 16:9

| redakce | tiskobrázek k článku: Horor Film přechází na 16:9

Televizní stanice Horor film TV, kterou provozuje Československá filmová společnost, dnes přechází na širokoúhlý obrazový formát 16:9. Ten nahradí dřívější formát 4:3. V novém formátu bude vedle většiny filmů uváděna i vlastní tvorba, včetně filmového zpravodajství. Přechod na nové zobrazení zabezpečuje společnost CrossTech Bohemia.

Horor Film TV je jediná takto specializovaná televizní stanice v České republice a na Slovensku. Nabízí známé i méně známé filmy temného žánru, vždy tři až čtyři během večera. Nebrání se ani pochmurným filmům z oblasti fantasy a mystery. Vše doplňuje dokumenty, hudebními klipy a filmy o filmu. Vysílání začíná úderem půlnoci a pokračuje přes hodinu mezi vlkem a psem až do ranního kuropění. Horor Film vysílá od února roku 2013, v češtině, denně, ve všech významných českých a slovenských kabelových, satelitních a IPTV televizních sítích. Více než 60 % diváků spadá do věkové kategorie 25 až 54 let, 55 % představují ženy.

Provozovatelem televizní stanice Horor Film je je Československá filmová společnost (ČFS), založená v roce 2004. ČFS dále provozuje placené televizní stanice CS mini a CS film, které vysílají na témže kanále jako Horor Film (CS mini od 6.30 hod. do 12.00 hod. a CS film od 12.00 hod. do 24.00 hod.). Od února 2013 provozuje ČSFS neplacenou dokumentární televizní stanici KINOSVÉT, šířenou nejen prostřednictvím kabelových sítí, ale i terestricky, ve vybraných regionálních DVB-T sítích. Je například volně dostupná všem pražským a středočeským domácnostem či domácnostem na Mostecku.

zdroj: ČSFS





Reklama




Vybrané články