Quantcast

Jak přežít na Aljašce - reality show na NGC

| redakce | tisk

Jsou to jedni z nejhouževnatějších a nejextrémnějších dobrodruhů, které může Aljaška nabídnout. Čtyři týmy - dřevorubci, horolezci, vojáci a vytrvalostní sportovci - se utkají v extrémním závodě o přežití, který se odehraje v jednom z nejdrsnějších prostředí na světě. Napříč aljašskou divočinou je čeká jedenáct etap, jež prověří jejich schopnosti.

Ve středu 2. července ve 23 hodin má na National Geographic Channel premiéru druhá řada oblíbeného pořadu a neobvyklé reality-show Jak přežít na Aljašce. Dvanáct dobrodruhů, včetně jedné ženy, zanechá letadlo uprostřed divočiny a oni mají 60 hodin na to dostat se k přistávací zóně. Ten, kdo uspěje, nezíská žádnou cenu, ale bude hrdý na to, že zdolal vyčerpávající výzvy, do kterých ho uvrhla Matka příroda.

Jak přežít na Aljašce - reality show na NGC
▲ Jak přežít na Aljašce - reality show na NGC


Na své cestě se dostanou do mnoha nehostinných území a bude záležet na jejich vynalézavosti, jak si v daných situacích poradí. K dispozici budou mít pouze věci sbalené ve svém batohu a každou etapu budou mít s sebou méně než jedno kilo fazolí a rýže. Od údolí ledovcových řek přes neúrodné hřebeny až po vysoké vrcholky budou týmy během cesty muset čelit nepřátelským predátorům, hladu, nepředvídatelnému počasí a mnoha dalším hrozbám.

Již v první části musejí týmy překonat 50kilometrový úsek zrádného ledovce, dostat se do 610 metrů hluboké rokle a zdolat 24 kilometrů v divokých peřejích, aby se dostali k etapovému cíli v zátoce Berners. K přespání jim poslouží díry ve sněhu, budou závodit se psím spřežením a veverky se stanou večeří. Jeden z dobrodruhů spadne do ledově chladné vody, zatímco jiný se téměř utopí v peřejích, po té co se obrátí s raftem.

Je to dokumentární seriál o soutěži, ve které je přežití jedinou výhrou.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články