Quantcast

Skylink: Sport 5 zůstává jako placený kanál

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink: Sport 5 zůstává jako placený kanál

Sportovní kanál Sport 5 zůstane na satelitní platformě Skylink součástí placených balíčků a žádná změna se pro diváky zatím nechystá. Stanice Sport 5 vysílá přes satelit Astra 3B (23,5°E) a je šířena v MPEG-4/SD. Pro příjem je proto nutný HD přijímač.

Sport 5 v úterý 1.7.2014 zahájí bezplatné vysílání v nové DVB-T Regionální síti 8 (RS8), kterou spustí ze 12 vysílačů po celé České republice společnost České Radiokomunikace. Stanice bude dostupná bez poplatků většímu počtu diváků. RS8 bude obsahovat vedle Sport 5 také křesťanskou stanici TV Noe.

Nabízí se tedy otázka, zda Skylink přesune Sport 5 do základního balíčku DIGITAL? "Nic takového zatím nepřipravujeme," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje.

Skylink v minulosti poskytoval hudební stanici Retro Music Television jako součást placených balíčků. Provozovatel se později rozhodl poskytovat svůj program bezplatně, umístil jej do Regionální sítě 7 (RS7) a pro zákazníky Skylink a CS Link byla stanice přesunuta do zmíněného základního souboru programů DIGITAL.





Reklama




Vybrané články