Quantcast

Premier League na O2TV s rekordní sledovaností, 40% sledovalo v HD

| redakce | tisk

Až na sedminásobek vzrostl počet diváků sportovního kanálu Digi Sport dostupného v nabídce O2 TV v čase vysílání prvních zápasů britské Premier League. Sobotní zápas, ve kterém proti sobě nastoupily Manchester United a Swansea (1 : 2), byl pro české diváky o něco přitažlivější než následující zápas West Hamu proti Tottenhamu (0 : 1).

Informovala dnes o tom společnost O2 Czech republic. V neděli byla pozornost diváků mezi oba zápasy rozdělena rovnoměrněji: Liverpool proti Southamptonu (2 : 1) opět přilákal asi sedminásobek běžného počtu diváků, při druhém vysílaném zápase - Newcastle proti týmu Manchester City (0 : 2) ale počet sledujících vyrostl ještě o něco víc - až o 650 procent.

Premier League na O2TV s rekordní sledovaností, 40% sledovalo v HD
▲ Premier League na O2TV s rekordní sledovaností, 40% sledovalo v HD

Statistiky jednoznačně dokazují, že britský fotbal je pro české sportovní fanoušky velkým lákadlem. Proto nás těší, že jsme zápasy Premier League zákazníkům přinesli jako jediná kabelová televize v České republice,“ říká David Duroň, ředitel pro segment domácností v O2.

Premier League zvedla nejen počet diváků kanálu Digi Sport v rámci O2 TV na klasické televizi, ale také v rámci mobilní aplikace O2TV Go, která umožňuje sledovat vysílání prostřednictvím mobilního telefonu, tabletu či notebooku. V sobotu 16. srpna byla sledovanost televize na mobilních zařízeních o 80 procent vyšší.

Premier League na O2TV s rekordní sledovaností, 40% sledovalo v HD
▲ Premier League na O2TV s rekordní sledovaností, 40% sledovalo v HD

Na televizi volila větší část diváků O2 TV ve standardní kvalitu obrazu, HD kanál s lepším rozlišením obrazu si vybralo zhruba 40 procent lidí.

Fotbaloví fanoušci vlastnící O2 TV mohou fandit u šesti živých přenosů z každého kola Premier League, další čtyři zápasy uvidí ze záznamu v české premiéře. První měsíc se na zápasy z nejsledovanější evropské fotbalové soutěže mohou dívat všichni zákazníci O2 TV, poté je budou moct nadále sledovat ti, kdo mají aktivovaný volitelný balíček Sport, kam kanály Digi Sport patří. Fotbaloví fanoušci mohou navíc využít všech předností O2 TV včetně Zpětného zhlédnutí, kdy se mohou kouknout na pořady až 30 hodin po jejich odvysílání.

zdroj: O2





Reklama




Vybrané články