Quantcast

Na Ukrajině skončí 14 ruských stanic

| redakce | tisk

Ministr vnitra Ukrajiny Arsen Avakov podepsal rozkaz číslo 40 ze dne 19.8.2014, společnou aktivitu Ministerstva vnitra a Národní rady pro rozhlasové a televizní vysílání na Ukrajině s cílem dodržování právních předpisů v oblasti dočasného zákazu předních ruských televizních stanic vysílající propagandu války a násilí na Ukrajině.

Informoval o tom na sociální síti Facebook poradce ministra vnitřních věcí Anton Gerasčenko.

Podle zákona budou kabeloví a IPTV operátoři na Ukrajině nuceni odstranit ze své nabídky 14 zakázaných ruských televizních stanic.

Jde o následující programy:

1. Pervyj kanal, Vsemirnaja sietj
2. RTR Planeta
3. Rossija 24
4. NTV Mir
5. TVCI (TV Center)
6. Rossija 1
7. NTV
8. TNT
9. Petersburg 5
10. Zviezda
11. REN TV
12. Life News
13. Russia Today
14. RBK TV

"Ukrajinské ministerstvo vnitra upozorňuje, že první věc, která se stala v Ruské federaci po připojení Krymu, bylo vyřazení ukrajinských televizních kanálů a zařazení ruských. Také na území Ruské federace v kabelových sítích se nemůže vysílat žádný ukrajinský televizní kanál. Ukrajina jako nezávislý suverénní stát může a musí chránit informace o agresi ze strany Ruské federace, která záměrně podněcuje k nenávisti a sváru mezi občany Ukrajiny. Výsledkem je válka s teroristy v Donbasu s přímou účastí zakázaných ruských televizních stanic," uvedl Anton Gerasčenko.

zdroj: censor.net.ua, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články