Quantcast

Nilesat s kapacitou na Eutelsatu 8 West B

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat uzavřel dlouhodobý pronájem několika transpondérů na nové družici Eutelsat 8 West B s egyptským protějškem, Nilesatem.

Eutelsat 8 West B bude vynesen v polovině roku 2015 a bude sloužit pro Střední východ a severní Afriku. Informoval Eutelsat.

Pozice 7°W/8°W, kterou společně provozují Eutelsat a Nilesat, šíří více než 1.000 televizních stanic pro více než 52 milionu domácností nacházející se od Maroka na západě až po Perský záliv na východě.

Satelitní operátoři Eutelsat a Nilesat postupně vybudovali komplexní vysílací infrastrukturu na pozici 7°W/8°W, která zahrnuje tři satelity Eutelsatu a dva Nilesatu speciálně určené pro DTH.

Nové kapacity na této pozici jsou reakcí na rostoucí poptávku po satelitní kapacitě a spuštění programů ve vysokém rozlišení (HDTV).

V další fázi expanze, která přijde příští rok s Eutelsat 8 West B, přinese další kapacitu, zvýší provozní flexibilitu a lepší integritu signálu pro vysílatele.

Eutelsat do vynesení nového satelitu pronajal další kapacitu na družici Eutelsat 8 West C. Transpondéry budou sloužit pro zákazníky do zahájení komerčního provozu Eutelsat 8 West B. Služby se pak přesunou na tento nový satelit.





Reklama




Vybrané články