Quantcast

Ariane 5 vynesla satelity MEASAT-3b a Optus 10

| redakce | tisk

Nosná raketa Ariane 5 úspěšně vynesla do vesmíru další dva telekomunikační satelity - MEASAT-3b a Optus 10. První bude sloužit pro malajského satelitního operátora MEASAT, druhý pro australskou společnost Optus.

Ariane 5 ECA s oběma satelity odstartovala z kosmodromu Kourou (Francouzská Guyana) v noci na 12.9.2014.

MEASAt-3b je třetí satelit vynesený společností Arianespace pro malajského satelitního operátora MEASAT. Družice je určena k poskytování DTH služeb v Malajsii, Indonésii a Austrálii. Kosmický aparát zhotovila společnost Airbus Defence and Space s očekávanou životností 15 let. MEASAT-3b bude zaparkován na pozici 91,5°E, kde poskytne 48 transpondérů v Ku a jeden v S pásmu.

Druhým pasažérem na palubě nosné rakety byl satelit Optus 10. Družice je určena pro australského operátora Optus. Kapacita satelitu je určena pro poskytování DTH, internetu, telefonie a datových služeb v Austrálii, Novém Zélandu a antarktické oblasti. Optus 10 vyrobila společnost Space Systems/Loral (SSL) s projektovanou životností 15 let. Satelit bude pracovat na pozici 164°E s kapacitou 24 transpondérů v Ku pásmu.

zdroj: Arianespace





Reklama




Vybrané články