Quantcast

Kdo převezme abonenty Raduga TV?

| redakce | tiskobrázek k článku: Kdo převezme abonenty Raduga TV?

V příštím týdnu na mimořádném zasedání akcionářů ruské satelitní platformy Raduga TV by mělo být rozhodnuto o jejím osudu. Připomeňme, že provozovatel oznámil konec provozu Raduga TV k 5.12.2014.

"Rozhodnutí o ukončení provozu Raduga TV bylo obtížné pro akcionáře operátora s ohledem na skutečnost, že dopad bude mít na zaměstnance, zákazníky, dodavatele a další zúčastněné strany byznysu," řekla generální ředitelka holdingu MTG v Rusku a SNS Irina Gofman.

Konec Raduga TV nebude mít vliv na obchodní zájmy MTG v Rusku v oblasti poskytování placených programů Viasatu. Diváci v Rusku mohou sledovat 15 stanic této značky a v příštím roce má odstartovat 5 nových HD stanic.

Podle ComNews Research Raduga TV měla na konci druhého kvartálu 2014 kolem 420 tisíc abonentů (3% aktivních klientů placené satelitní televize v Rusku). Konkurenční operátor Trikolor TV trh ovládá se 75,7%, Orion Express má 16% podíl po převzetí klientů Rikor TV a NTV Plus 5,3% podíl.

Stále není jasné, kdo převezme klienty Raduga TV. Trikolor TV se neúčastní jednání ale uvedl, že je připraven převzít každého operátora. Operátoři NTV Plus a MTS odmítli zprávu komentovat.

zdroj: satkurier.pl, comnews.ru





Reklama




Vybrané články