Quantcast

DD India - indický veřejnoprávní kanál FTA na 13E

| redakce | tisk

Indický veřejnoprávní vysílatel Doordarshan (DD) zahájil volné vysílání svého mezinárodního kanálu DD India přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird. Stanice se objevila v multiplexu Media Broadcast.

DD India je televizní kanál dříve známý jako DD World či DD International a určený Indům žijící v zahraničí a též pro všechny zájemce o indické kanály. DD India vysílá zpravodajské, informační a kulturní pořady týkající se života v Indii. Dále stanice vysílá regionální zpravodajství, zábavní pořady, sitcomy, cestopisy, celovečerní filmy, hudbu, seriály, dokumenty, živé přenosy z významných akcí a mnoho dalšího. Zpravodajství se vysílá v angličtině a též v hindštině, urdu, gujariti, tamilštině, telegu, malayalamsky, sanskrtu a punjabštině. Stanice vysílá 20 let. Vysílání bylo odstartováno 14. března 1995.

Kanál DD India se po čase vrací do Evropy. Stanice byla dříve součástí FTA nabídky Sky UK na pozici 28,2°E/28,5°E. Program DD India se vysílá volně přes několik satelitů. Pro diváky v Evropě je program nyní dostupný v Ku pásmu a to jen na 13°E.

DD India - indický veřejnoprávní kanál FTA na 13E
▲ DD India - indický veřejnoprávní kanál FTA na 13E

DD India vysílá ve formátu MPEG-4/SD (H.264). Pro příjem je proto nutný přijímač, který tento standard podporuje.

technické parametry - DD India:

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,604 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK/MPEG-4/SD, FTA





Reklama




Vybrané články