Quantcast

Ariane 5 vynese satelit SES 12

| redakce | tiskobrázek k článku: Ariane 5 vynese satelit SES 12

Satelitní operátor SES (Astra) si vybral společnost Arianespace pro vynesení nového výkonného hybridního komunikačního satelitu SES 12. Družici na palubě nosné rakety Ariane 5 bude vynesena z kosmodromu Kourou z Francouzské Guyany v průběhu posledního kvartálu 2017.

Bude to v pořadí 40. start Ariane se satelitem společnosti SES.

Nový satelit poskytne možnosti k expanzi SES a zabezpečí DTH vysílání, VSAT, Mobility and High Throughput Satellite (HTS) data v rychle se rozvíjejícím asijsko-pacifickém regionu, včetně rychle rostoucích trnů jako je Indie a Indonésie.

Satelit bude zaparkován na zavedené pozici satelitního operátora SES a to na 95°E a poskytne další a náhradní kapacitu pro celý asijsko-pacifický region. SES 12 nahradí stávající družici NSS 6 a bude umístěna na pozici spolu se SES 8. Satelitní operátor SES dnes poskytuje služby z této pozice pro 20 milionů DTH domácností v Indii a Indočíně.

SES 12 bude postaven společností Airbus Defence and Space a bude založený na vysoce spolehlivé platformě Eurostar E3000. Satelit je určen k provozu po dobu 15 let se 68 vysoce výkonnými fyzickými transpondéry v Ku pásmu a 8 fyzickými v Ka pásmu. Satelit bude vybaven elektrickým plazmovým pohonným systém pro manévry na orbitální dráze.

Užitečné zatížení hybridní družice SES 12 se skládá ze 2 odlišných ale vzájemně se doplňujících misí - první tradiční široký svazek pokrytí a druhý výkonný Ku pásmový multi spot beam (HTS).

Tradiční široký svazek bude mít 54 transpondérů (36 MHz ekvivalent), které budou poskytovat náhradní a další kapacitu pro stávající zákazníky DTH, vlády a zákazníky VSAT a umožní bezproblémový přechod z NSS 6 na SES 12. Vedle toho bude nová družice vybavena další kapacitou pro nové DTH platformy v asijsko-pacifickém regionu.

Druhá mise se skládá ze 70 transpondérů v Ku pásmu se spot beamy a 11 transpondéry v Ka pásmu se spot beamy pro více než 14 GHz kapacitu pro VSAT, podnikové, mobilní a vládní aplikace. Tato mise včetně Digital Transparent Processor (DTP) poskytuje ochranu před zarušením frekvencí a větší flexibilitu užitečného zatížení s cílem poskytnout vlastní šířku pásma zákazníkům SES.





Reklama




Vybrané články