Quantcast

Kyrgyzská republika s vlastní platformou na 70,5E

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat dnes oznámil, že na letošním CSTB Expo v Moskvě podepsal mnohaletou smlouvu s veřejnoprávní televizí Kyrgyzské republiky RPO RMTR na spuštění digitální platformy na jednom ze satelitů Eutelsatu.

RPO RMTR využívá vysoce výkonný svazek na satelitu Eutelsat 70B (70,5°E) pro šíření bezplatné ( FTA) platformy národních kanálů. Satelitní signál bude sloužit jako distribuční platforma pro vysílače DTT (digitální terestrická televize). Jedna pětina z 1,2 milionů televizních domácnosti v Kyrgyzské republice je vybavena satelitními parabolami. Jde o zemi se členitým terénem a satelitní distribuce je způsob, jak dosáhnout 100 procentního pokrytí území.

Kyrgyzská republika s vlastní platformou na 70,5E
▲ Kyrgyzská republika s vlastní platformou na 70,5E

Satelitní platforma RPO RMTR byla na satelitu Eutelsat 70B spuštěna již v listopadu 2014, nicméně komerční provoz byl spuštěn až v tomto měsíci. Očekává se, že programová nabídka se bude rychle rozšiřovat a během letošního roku bude obsahovat 16 televizních a 8 rozhlasových programů s dalším rozšiřováním v budoucnu.

Multiplex se vysílá ze satelitu Eutelsat 70B ve svazku Střední Asie a aktuálně obsahuje 4 televizní programy KTRK, Muzika, Balastan a Madanijat.

technické parametry:

• Eutelsat 70B (70,5°E), freq. 11,255 GHz, pol. V, SR 4832, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK, FTA

zdroj: foto: Eutelsat





Reklama




Vybrané články