Quantcast

SES podpořila rozvoj Ultra HD

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) ve čtvrtek 12. února 2015 v Londýně uspořádal konferenci na téma Ultra HD (Ultra High Definition). Cílem setkání odborníků byla výměna názorů a diskuse o současné podobě UHD v mediálním průmyslu a jeho budoucnosti.

Tato událost byla také příležitostí pro SES živě představit vysílání Ultra HD demo kanálu, který nedávno spustila na pozici 28,2°E.

Andrew Neil, vlivný novinář a vysílatel, otevřel konferenci s prohlášením, že zahájení Ultra HD by se dalo přirovnat přechodu na barevné televizní vysílání v roce 1960. "Nástup UHD je významným milníkem v historii vysílání," dodal.

SES podpořila rozvoj Ultra HD
▲ SES podpořila rozvoj Ultra HD

Richard Lindsay-Davies, generální ředitel společnosti DTG uvedl, že hlavním cílem jeho organizace byla implementace a spolupráce v technických záležitostech a že taková spolupráce je klíčem k úspěchu. Na otázku, zda by spotřebitelé měli dnes koupit UHD zařízení nebo počkat na více definované normy, důrazně říká: "Jděte koupit!". Zatímco na jedné straně prodej UHD obrazovek se zvýší na 2 miliony v roce 2017, rozsah UHD zařízení se letos rozšíří na 75 modelů a očekává se druhý pokles cen.

UHD nejsou jediným prvkem pro diskusi. Dr. Giles Wilson, ředitel TV komprese ve společnosti Ericsson vysvětlil, že příští vývoj televizoru by měl mít pro spotřebitele skutečně pohlcující zážitek. Varoval, že "je zde stále třeba definovat cíl a klíčové kroky pro obchodní nabídky - včetně standardizace a výrobních zařízení."

Mluvčí z produkčního průmyslu Peter Sykes (Sony Proffesional Strategic Technology Manager) a Ruth Sessions (provozní ředitel v Atlantic Productions) vysvětlili, že UHD je nyní klíčovým faktorem pro každou výrobu obsahu. Sony Pictures a Sony Pictures Television v současné době produkují 170 UHD obsahu, včetně Masters of Sex, The Blacklist a sérii Breaking Bad. Atlantic production uvedla, že již tři roky spolupracuje se Sky v UHD a 3D produkci.

Thomas Wrede, VP Reception Systems ve společnosti SES uzavřel akci a prohlásil, že SES si byl velmi vědom, že tempo inovací v UHD bylo velmi náročné.





Reklama




Vybrané články