Quantcast

Vikingové na Viasat History

| redakce | tisk

Bezkonkurenční pohled na panování tohoto nechvalně známého kmene vždy v pondělí od 2. do 30.6.2015 ve 21:00 hodin na stanici Viasat History. Vítejte na jedinečné cestě odhalující historii Vikingů do nejmenšího detailu.

Tento průkopnický seriál postaví vše, co je až doposud známé o historii tohoto kmene na hlavu díky zajímavým objevům, na které se přišlo během archeologických nálezů v Polsku, Rusku a Estonsku. Během nich byly totiž odkryty vikingské vesnice, hřbitovy a dvě lodi, plné koster bojovníků.

Uvidíte nejen záběry z mnoha míst Evropy, kde se natáčelo, včetně Skandinávie, Ruska, Polska, Estonska, Francie, Turecka, Islandu a Velké Británie. Uslyšíte také svědectví odborníků pocházejících z celého světa na místech, která jsou v příběhu Vikingů zcela klíčová. A to zdaleka není vše: budete moci nahlédnout i do nitra těchto fascinujících lidí, a to díky důkazům z forenzních laboratoří, kde byli vikingští válečníci důkladně studováni.

Vikingové na Viasat History
▲ Vikingové na Viasat History

Nahlédněte do vztahu života a smrti, který Vikingové udržovali s mořem, odhalte pravdu ukrývající se za obětováním lidí, stěhováním se, nebo dobýváním, které by mělo poodkrýt tajemství jejich původu. Odhalte tajnou zbraň Vikingů - loď - ale také další zbraně, které byly vyrobené za účelem zabíjet. Vikingové byli totiž svého času známí jako ti největší zabijáci. Vždy s sebou měli jen ty nejlepší meče, jen to nejlepší brnění a používali jen tu nejnáročnější teroristickou taktiku, aby tak porazili své nepřátele napříč celou Evropou.

Budete ale také analyzovat jejich námořní technologii, která je zavedla až do těch nejzazších koutů známého světa, od Kaspického moře až do Ameriky. A v neposlední řadě se dozvíte i to, že svou vojenskou expanzi začali mnohem dříve a došli mnohem dál, než se tehdejší kronikáři domnívali. Zanechali tak daleko hlubší stopu v evropské společnosti, než si mnozí připouštějí.

Roky byly podrobnosti o životě Vikingů přísně střeženým tajemstvím.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články