Quantcast

Eutelsat: 800 Ultra HD kanálů do 10 let

| redakce | tiskobrázek k článku: Eutelsat: 800 Ultra HD kanálů do 10 let

Markus Fritz, ředitel rozvoje a marketingu satelitního operátora Eutelsat, v rozhovoru pro ANGA COM o budoucnosti Ultra HD. Připomeňme, že Eutelsat během výstavy v Německu nabízí na svém testovacím demo UHD programu na 13°E obsah od Anixe HD Television a SPI International.

"Ultra HD (4K) je další přirozená evoluce po High Definition. Tradiční satelitní operátoři jsou již tradičně inovátory v oblasti kvality a přenosu obrazu a teď díky Ultra HD rozlišení. Co nás odlišuje od jiných satelitních operátorů je to, že se zaměřujeme na doplňkové obchodní modely, včetně DTH, stejně tak i distribuce pro kabelové a IPTV platformy. Díky tomu velmi rychle získáváme stále větší dosah, což je velmi důležité pro refinancování nových technologií, jako Ultra HD," uvedl.

Dále zmínil, že je k dispozici opravdu hodně obsahu v Ultra HD, například seriály a filmy na vyžádání dodané přes Netflix a jiné hráče. Proto se očekává, že do deseti let bude fungovat až 800 kanálů v Ultra HD rozlišení. Fritz zdůraznil, že Eutelsat spolupracuje s provozovateli vysílání z oboru a to jak pay-tv, tak i FTA. Například s italským veřejnoprávním vysílatelem zrealizoval dvě produkce - "La Boheme" a "Roma, Napoli, Venezia". RAI má zájem o další spolupráci.

"První komerční kanály lze očekávat v roce 2016. Eutelsat nabízí v Evropě dva demo kanály a jsme schopni testovat a vysílat Ultra HD mezinárodně, díky našemu globálnímu dosahu s našimi klienty. Nabízíme místo v našich Ultra HD demo kanálech pro naše klienty a partnery po překonání překážek. Myslím, že některé pay-tv platformy začnou poskytovat Ultra HD obsah v průběhu příštích 18 měsíců. Nabídka na satelitech Eutelsat bude systematicky rozvíjena v sektoru pay-tv a FTA. V roce 2020 Ultra HD se bude stále rozvíjet. Pak přejde další fáze vývoje: 8K," dodal.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články