Quantcast

CS film TV nabídne o prázdninách pohádkové léto

| redakce | tisk

Červenec a srpen se na CS film TV, televizi českých a slovenských filmů, ponesou, stejně jako v loňském roce, ve znamení oblíbených filmových pohádek. Ty bude CS film TV vysílat každou neděli od 20:00 hod.

Vyzkoušeli jsme si, že prázdninám nejvíce sluší rodinná zábava. Proto opět dostanou velký prostor klasické filmové pohádky. Jednak kvůli tomu, že nejvíce přispívají k pohodě a také kvůli tomu, že je sledují diváci bez rozdílu věku,“ přibližuje dramaturgický záměr programový ředitel Jan Jurka.

CS film TV zahájí letní pohádkové neděle 5. července jedním z nejoblíbenějších snímků: Byl jednou jeden král. Hrátky s čertem přijdou na řadu 12. července a česko - polská pohádka Jestřábí moudrost 19. července. Ladislav Pešek poručí Obušku, z pytle ven! 26. července.

Výpravný příběh s hororovými prvky Pohádka o putování bude mít svou letní premiéru 2. srpna. V neděli 9. srpna odehraje CS film TV Princeznu se zlatou hvězdou a za týden 16. srpna pak pohádku Čarovné dědictví. Evergreen domácí pohádkové tvorby Pyšná princezna, přijde na řadu 23. srpna. Pohádky tisíce a jedné noci Karla Zemana nabídne CS film TV svým divákům 30. srpna. Pohádkové léto pak ukončí 6. září filmová klasika Dařbuján a Pandrhola.

A tip Jana Jurky na nejzajímavější pohádku? „Pohádky tisíce a jedné noci, devadesátiminutový film Karla Zemana z roku 1974. Tento klasik domácího trikového filmu se v něm vrátil k čistě animované tvorbě. Jako inspirace mu posloužily arabské pohádky o námořníku Sindbádovi. Původně sedm samostatných krátkých snímků líčí, jak se hlavní hrdina ocitl v zemi obrů, jak zmáhal nástrahy magnetové hory či mořského sultána, a nechybí ani létající koberec. Zeman v tomto filmu navíc dokonale napodobil styl perských a arabských miniatur. Komentář pak namluvil Jan Tříska,“ říká Jan Jurka.

zdroj: ČSFS





Reklama




Vybrané články