Quantcast

Nízký zájem satelitních platforem o nový kanál Nova Sport 2

| redakce | tiskobrázek k článku: Nízký zájem satelitních platforem o nový kanál Nova Sport 2

Nový sportovní kanál Nova Sport 2 české komerční vysílací skupiny Nova Group pravděpodobně nečeká v nejbližší době velké rozšíření do satelitních platforem. O stanici má zájem pouze jeden operátor.

Nova Sport 2 je druhý program Nova Sport Group, jenž zahájil své vysílání dnes odpoledne. Stanice se chce zaměřovat na sporty, které jsou úspěšné v zahraničí (rugby, šipky, bojové sporty a jiné). Nova Sport 2 bude v některých případech doplňovat svůj hlavní okruh Nova Sport 1. Půjde zejména o momenty, kdy se sportovní přenosy časově překrývají.

V nabídce největší satelitní DTH platformy v Česku a na Slovenku se programová novinka zatím neobjeví. "Prozatím o zařazení programu Nova Sport 2 nebylo rozhodnuto. Až to bude aktuální, dám vědět," uvedl na dotaz webu parabola.cz operátor DTH platformy Skylink.

Stanici Nova Sport 2 nechystá ani freeSAT. "Prozatím (stanici) neplánujeme. Důvody jsou bez komentáře," sdělil serveru parabola.cz operátor UPC DTH, který provozuje platformu freeSAT v Česku a na Slovensku.

Jedinou DTH platformou v Česku, která o stanici usiluje, je česká Digi TV. "O programu Nova Sport 2 se momentálně vyjednává a DIGI by ho ráda zařadila do své nabídky, avšak zatím toto není 100%, takže vám to nemohu potvrdit," řekl webu parabola.cz nový vlastník Digi TV Česká republika.

Nasazení do platforem společnosti Slovak Telekom (Magio Sat, Nová Digi TV SK) na Slovensku je s otazníkem. "V tejto chvíli nevieme potvrdiť nasadenie tohto kanálu do ponuky, v budúcnosti ho ale nevylučujeme," odpověděl na sociální síti operátor Slovak Telekom.





Reklama




Vybrané články