Quantcast

Nová Digi TV CZ: Testy Slovak Sport, Sport 1 HD a Nova Cinema

| redakce | tisk

AKTUALIZACE 18:20 hodin - Satelitní platforma Nová Digi TV CZ, kterou technicky zabezpečuje společnost Slovak Telekom (ST) pro Lama Energy Group, zahájila technické testy dalších programových pozic - sportovních kanálů Slovak Sport TV, Sport 1 HD a také filmové stanice Nova Cinema, gastronomické Food Network a také je zde pozice pro filmovou JOJ Cinema.

Sport 1 HD na platformě Nová Digi TV CZ je tak první DTH službou v Česku, která již testuje sportovní kanál Sport 1 ve vysokém rozlišení. Zatím žádná jiná platforma u nás jej zatím nenabízí.

Na kapacitě se objevil také slovenský sportovní kanál Slovak Sport TV.

Dále je v multiplexu testovací pozice pro Nova Cinema, gastronomickou Food Network a neaktivní je pozice filmové stanice JOJ CINEMA.

Stanice se objevily v novém DVB-S2 multiplexu na satelitu Intelsat 10-02. Odpoledne v tomto paketu vysílala volně hudební televize Óčko TV. Diváci měli možnost porovnat technickou kvalitu chystané Nové Digi CZ.

Vedle promo kanálu Digi CZ jsou všechny ostatní programy zakódovány systémem Nagra MA (CAID 1882) a dostupné jen na nových kartách Digi TV, které bude společnost spolu s přijímačem či modulem dodávat od příštího týdne.

technické parametry - Slovak Sport, Sport 1 HD, Nova Cinema, Food Network, JOJ Cinema:

• Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,723 GHz, pol. V, SR 26666, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

Programy se vysílají v MPEG-4/H.264 a zvukem ve formátu AAC.





Reklama




Vybrané články