Quantcast

Sky Deutschland vypnula kódování v Nagravision

| redakce | tiskobrázek k článku: Sky Deutschland vypnula kódování v Nagravision

Operátor německé satelitní placené televize Sky Deutschland přestal používat systém podmíněného přístupu Nagra MA (tzv. Nagravision) s CAID 1833. Všechny programy operátora jsou nyní dostupné pouze v kryptovacím systému Videoguard.

Konec systému Nagra Media Access na platformě Sky Germany znamená zvýšení zabezpečení programů před neautorizovaným příjmem a rovněž i sjednocení používaného systému ve všech zemích, kde platformy pod značkou Sky v Evropě působí. Stejně jako Sky Deutschland používá Videoguard i Sky Italia (Itálie) a Sky UK (Velká Británie).

Na satelitním systému Astra (19,2°E) jsou poslední programy s CAID 1833 - Animax a SportDigital TV. Ty ale nejsou na kapacitě provozovatele, nýbrž u poskytovatele distribučních signálů, lucemburské společnosti M7 Group. Očekává se, že Nagra MA bude vypnuta i u těchto stanic.

Připomeňme, že přesně za týden proběhnou na Sky Deutschland poměrně výrazné změny v distribuci programů. Všechny DVB-S multiplexy operátora budou překlopeny do DVB-S2. Programy budou šířeny v MPEG-4 v SD nebo HD rozlišení. Pro příjem budou diváci potřebovat novější set top box, který DVB-S2 a MPEG-4 podporuje.





Reklama




Vybrané články