Quantcast

Sky v Německu přišla o práva na Premier League

| redakce | tisk

Provozovatel německé satelitní placené televize Sky Deutschland přišel o lukrativní vysílací práva na anglickou fotbalovou Premier League. Práva pro další tři sezóny získala londýnská společnost Perform Group.

Přímé přenosy z anglické Premier League zřejmě budou od další sezóny 2016/17 chybět na programech Sky v Německu i Rakousku. Práva od uvedeného období bude držet londýnská společnost Perform Group. Ta získala vysílací práva pro Německo, Rakousko a Lichtenštejnsko.

Tříletá dohoda umožňuje společnosti Perform vysílat přímé přenosy a on-demand služby z Premier League také ve Švýcarsku a Lucembursku, kde ale má nevýhradní vysílací práva.

Perform nákupem práv Premier League rozšířil své portfolio prémiových vysílacích práv pro OTT služby, které budou spuštěny na vybraných trzích v roce 2016, včetně přenosů z La Liga, Serie A, Ligue 1, NBA a NFL.

Perform Group zároveň oznámil, že hodlá nakoupit další mezinárodní a lokální práva ještě do spuštění své služby v roce 2016 a další akvizice práv chce oznámit v nejbližší době.





Reklama




Vybrané články