Quantcast

Běloruský satelit Belintersat 1 na cílové pozici 51,5E

| redakce | tisk

Nový běloruský telekomunikační satelit Belintersat 1 je již na své cílové orbitální pozici 51,5°E. Zde budou probíhat technické testy před uvedením družice do komerčního provozu.

Družici Belintersat 1 bude až do konce ledna 2016 spravovat čínská strana, pak přejde pod kontrolu běloruských a čínských odborníků. Technické testy Belintersat 1 budou dokončeny v dubnu 2016. Pak družice přejde do komerčního provozu a provoz převezme běloruský satelitní operátor Belintersat.

Družici Belintersat 1 vynesla z kosmodromu Xichang čínská nosná raketa Long March CZ-3B-E dne 15.1.2016 v 17:57 hodin našeho času. Kosmický aparát poskytne celkem 20 transpondérů v C pásmu se šířkou pásma 36 MHz. Dále bude družice vybavena 18 transpondéry v Ku pásmu se stejnou šířkou a dále 4 transpondéry v Ku se šířkou 54 MHz. Pro C pásmo se počítá se svazky africký, globální a východní, v Ku pásmu budou k dispozici africký a evropský svazek. Posledně jmenovaný bude zajímavý i pro diváky ve střední Evropě a umožní příjem programů na parabolách malých rozměrů (kolem 60 cm).





Reklama




Vybrané články