Quantcast

Skončí v únoru Dajto a Doma v SD na satelitu Astra 3B?

| redakce | tisk

Provozovatel slovenské komerční televize Markíza rozeslal v minulých dnech dopis všem kabelovým operátorům a upozornil je, že se chystá na družici Astra 3B ukončení distribuce programů Doma a Dajto v SD rozlišení.

Podle dopisu má Doma v SD skončit již 14.2.2016 a Dajto o dva týdny později - konkrétně 28.2.2016.

Redakce webu parabola.cz se proto obrátila na operátora satelitní platformy Skylink, zda se tyto termíny týkají i DTH - tedy individuálního příjmu. Provozovatel Skylinku nás s dotazem poslal za provozovatelem skupiny Markíza. Ta zase za operátorem platformy Skylink.

Podle zjištění webu parabola.cz ještě probíhají jednání ohledně možného pokračování SD distribuce programů skupiny Markíza na satelitu Astra 3B (23,5°E). Stále proto není jasné, jaký bude další vývoj. Hlavní slovenské programy mají v SD rozlišení skončit na konci tohoto roku.

V uvedených termínech 14.2. a 28.2.2016 se tedy nemusí vůbec nic stát a programy Markízy mohou pokračovat ve stejné podobě i v dalších týdnech a měsících. V každém případě majitelé starších MPEG-2/SD set top boxů by měli pouvažovat o výměně přijímače za novější, který jim přinese další programy a služby, včetně stanic ve vysokém rozlišení (HDTV).





Reklama




Vybrané články