Quantcast

Digi Sport 3 a Digi Sport 4 brzy v Česku?

| redakce | tisk

V Česku se mohou vysílat nové sportovní kanály ze skupiny Digi Sport. Slovenský regulátor médií RVR (Rada pre vysielanie a retransmisiu) na posledním neveřejném slyšení rozhodl ve věci změn v licencích programů Digi Sport 1 až 4 provozovatele DIGI Slovakia, s.r.o.

Hlavní kanál Digi Sport 1 se nadále může vysílat v Česku a na Slovensku, zatímco u licence pro Digi Sport 2 byla z distribuce vymazána Česká republika. Kanál se má šířit jen na Slovensku. Naopak u programů Digi Sport 3 a Digi Sport 4 byla licence rozšířena i o Českou republiku. Možné změny ve své rodině kanálů Digi Sport zatím provozovatel nepotvrdil.

Všechny kanály skupiny Digi Sport mají licence pro satelitní šíření (DVB-S/DVB-S2), analogové a digitální kabelové vysílání (DVB-C), IPTV, internetovou distribuci, mobilní přenos (DVB-H) a mikrovlnné systémy (MMDS, MVDS).

Aktuálně se programy Digi Sport 1 a Digi Sport 2 vysílají v Česku a na Slovensku, zatímco Digi Sport 3 a Digi Sport 4 jsou dostupné výhradně na Slovensku. Třetí a čtvrtý okruh Digi Sportu vysílá pořady na které má práva Digi Sport jen pro území Slovenska. Jde zejména o přenosy z fotbalové Ligy mistrů UEFA, české hokejové ligy atd.

Stanice Digi Sport 1 až 4 jsou na Slovensku exkluzivně součástí sítí DIGI - v kabelové síti, v satelitní platformě Nová Digi TV SK a v sesterské službě Magio Sat. V Česku jsou programy Digi Sport 1 a 2 v nabídce Digi TV CZ, Nová Digi TV CZ, dále také v IPTV platformě O2TV.





Reklama




Vybrané články